Slané korenie na zimu - ako nakladať bulharské korenie podľa receptu suché nakladané.

V tomto recepte vám poviem, ako pripraviť bulharské papriky na zimu pomocou takzvaného suchého morenia na zimu. Tento spôsob solenia sa považuje za bulharský. Slané korenie sa ukáže vynikajúce, ale úsilie a produkty na zber vyžaduje minimum.

Zloženie: bulharské korenie, soľ

Ako nakladať korenie na zimu metódou suchého morenia.

Solené korenie podľa bulharskej metódy sa pripravuje v malých keramických sudoch s objemom 5 až 7 litrov.

Na zber je potrebné vziať papriky rovnakej veľkosti. Použite ostrý, tenký nôž, aby ste opatrne rozrezali stonku spolu s vnútorným osivovým boxom. Uistite sa, že korenie zostáva neporušené.

Výsledné duté struky opláchnite pod tečúcou vodou tak, aby sa všetky zvyšné semená odstránili z vnútra korenia.

Preložte korenie reznou stranou nadol - všetka vlhkosť z neho vytečie. Suché duté struky z vnútornej strany posypte soľou.

Vsuňte struky do seba, aby vytvorili druh viacvrstvovej veže.

Hromadu 5-6 strukov zložených do suda. Musíte vziať dostatok korenia tak, aby úplne naplnila nádobu.

Na korenie položte vhodný jarmok.

Sud s náplňou sudu nechajte 12 hodín na teplom mieste, aby sa šťava naliala na papriku.

Potom vezmite sud do chladného miesta na ďalšie skladovanie. Môže to byť suterén alebo polica chladničky.

Pred použitím v zime sa musí korenie dôkladne opláchnuť a uchovávať v studenej vodeodstráňte prebytočnú soľ. Takáto soľ môže byť použitá ako prísada do všetkých jedál v zime. Rýchlo a ľahko vyrába chutné papriky plnené mäsom alebo zeleninou. Recenzie, ako vždy, čakajú v komentároch.