Slané huby s klinčekmi a škoricou

Na severnom Kaukaze nie je taký počet húb ako v strednom Rusku. Nepestujeme ušľachtilé biele, hríbovité a iné kráľovstvá húb. Veľa tu je len med agaric. Sú to oni, ktorí sa smažia, sušia a zmrazujú na zimu.

Zloženie: voda, klinčeky, huby, škorica, bobkový list, \ t hrášok čierny, cukor, soľ, ocot Čas do záložky: jeseň

Mám tento jednoduchý recept na výrobu solených húb doma od mojej matky. Chuť hotových húb sa ukáže byť bohatá a dokonca aj nekomplikované solené huby sa stávajú kráľovským pokrmom.

Ako osoliť huby na zimu

\ t

Po prvé, zozbierané huby sa musia vytriediť, umyť a prevariť vo vriacej vode po dobu 30 - 40 minút, pričom zberač sa musí zbierať so zberačom. Keď sú huby varené, musia byť vypustené, opláchnuté studenou vodou a ponechané vychladnúť.

Kým sa huby varia, urobme prípravu soľanky.

Dali sme na 1 liter vody:

  • 3 lyžičky 9% octu;
  • 2 polievkové lyžice cukru;
  • 2 polievkové lyžice soli;
  • 3 bobkové listy;
  • 3 klinčeky (predávané v baleniach alebo voľne uložené v sklade korenia);
  • 6 čiernych korenín;
  • 0,5 lyžičky mletej škorice.

Všetky vyššie uvedené umiestnite do nádoby s vodou, varte a ochladte.

Na solenie s týmto domácim receptom je tiež potrebné pripraviť čerstvý cesnak. Jeden literNádoba húb potrebuje asi 4-5 zubov.

Kým sa huby a soľanka ochladzujú, stojí za to umývať a variť litrové poháre. Robím to v mikrovlnnej rúre, nalievam 2 až 3 cm vody na dno vody, ktorú som dal do rúry, zapol som pri plnej kapacite 6 minút a nalial som plastové obaly s vriacou vodou.

Pokračujeme do poslednej fázy prípravy našich slaných húb s klinčekmi a škoricou. V čistom jednolitrovom poháriku dajte huby približne do 2/3 kapacity.

Do každej nádoby pridajte cesnak 4-5 klinčekov.

Naplňte všetko studeným nálevom.

Dôkladne premiešajte, prikryte plastovým vekom a uložte v suteréne /na chladnom balkóne.

Počas horenia sa môže na vrchu nádoby objaviť pena alebo biela zrazenina - táto sa musí odstrániť s drážkou. Je tiež možné, že množstvo kvapaliny v plechovke sa môže časom znižovať. V tomto prípade je potrebné pridať správne množstvo soľanky tak, aby boli huby úplne zakryté. Preto, ako je vidieť na fotografii, aj ja zavriem hotový nálev v pohári.

Slané huby - veľmi chutná príprava na zimu. Bude pripravený jesť asi mesiac. V zime otvárajte pohár domácich soľných hríbov, umyte ich studenou vodou v cedníku (budú trochu „snotty“), dajte do misky, naplňte zelenou alebo cibuľou a rafinovaným olejom.

Som si istý, že sa vám bude páčiť môj jednoduchý, rýchly a neuveriteľne chutný recept!