Slané huby na zimu - recept na varenie (suché solenie húb).

Pomocou tohto domáceho receptu na solenie húb môžete uvariť takú pochúťku, ktorú nenájdete v obchodoch - môžete ju len variť sami.

Zloženie: huby, soľ

Suché solenie húb je metóda solenia, kde konzervačným činidlom je iba soľ. Používa sa pri morení húb, ako sú huby a podoreshniki - typ červenohnedého kŕmenia. Tieto mliečne šťavy majú mliečnu miazgu, ktorá nie je horká ako u iných dojičov.

Ako nasypat huby (huby) na zimu suchým spôsobom.

Vyčistíme existujúce huby, otrite ich suchou handričkou (nie je potrebné ich umývať) a dajte ich do vane, často kropením soľou. Keď je nádoba plná, zakryjeme ju čistou handričkou a nastavíme tlak hore. Voda a korenie nemusia byť pridané do sochoru - môžete pokaziť korenistú, živicovú chuť, ktorou sú tieto huby obdarené.

Proces varenia húb na solenie je u konca. Vaňu s hubami umiestnite do tmavej, skôr chladnej miestnosti (16-18 ° C). Od nasledujúceho dňa začneme kontrolovať, či šťava z húb vyšla nad jarmo. Ak sa kvapalina neobjaví - zvýšte záťaž, a umyte handričku v čistej vode a zakryte huby znova. Je potrebné, aby ste celú dobu opláchli, až kým šťava nevystúpi nad jarmo, a potom preneste huby na miesto, kde je ešte chladnejšie (5-10 ° C).

Slané huby možno ochutnať v 7-10 dňoch. Zostávajúce sochory a naďalej držať na chladnom mieste. Hotové huby sa hodia ako občerstvenie a do prílohy.