Slané bulharské korenie - recept na soľ korenia na zimu.

Na prípravu bulharského korenia podľa navrhovaného receptu budete musieť stráviť nejaký čas. Paprika pripravená podľa navrhnutého spôsobu sa však ukazuje ako veľmi chutná a voňavá.

Zloženie: bulharské korenie, soľ, kôpor

Ako nakladať korenie na zimu.

Je potrebné vybrať veľké mäsité červené a zelené plody bulharského korenia.

Odstráňte stonku spolu so semenami rolovaním stonky a jemným zatlačením do podstavca.

Pripravené struky bez semien by sa mali dôkladne opláchnuť a potom niekoľko minút ponoriť do vriacej vody. Rýchlo odstráňte korenie z vriacej vody a vložte ho do nádoby so studenou vodou.

Keď sa korenie ochladí, odstráňte ho a preneste do nádoby na solenie. Je žiaduce, aby išlo o vaňu alebo drevený sud.

Rozotrite papriky vo vrstvách tak, aby sa každé 2-3 rady naliali kamennou soľou a posunuli sa vetvičkami s kôprom. Soľ sa vyžaduje, aby sa v množstve 2-3% z celkovej hmotnosti korenia.

Keď sa celé korenie umiestni do kontajnera, nechá sa cez noc, aby korenie nechalo šťavu.

Potom je korenie pokryté dreveným kruhom, na ktorom je utlačený tlak vo výške: 1 kg nákladu je potrebné na 10 kg korenia, ak použijeme malé nádoby na morenie. Ak je použitý kontajner veľký, potom sa na rovnaké množstvo korenia použije libra nákladu.

Slané papriky sa uchovávajú na chladnom mieste, najlepšie v pivnici alebo suteréne. muštčas od času kontrolujte útlak a vyberte z neho formu. Aby sa predišlo tvorbe plesní, je potrebné pred solením opláchnuť kruhy, útlak a nádobu na solenie a naliať ich vriacou vodou.

Bulharské korenie varené solením v zime možno použiť na vypchávanie, ako aj na prípravu rôznych šalátov a občerstvenia.