Sladký kaviár z mrkvy a jabĺk na zimu

Ak mrkva dala veľkú úrodu a nie je tam miesto na jej uloženie, potom sa na záchranu dostanú rôzne predvalky z tejto svetlej a zdravej zeleniny, ktoré sa dajú ľahko a jednoducho urobiť doma. Mrkva môže byť zachovaná, a to ako samostatne a s ostatnými zeleninou, ale dnes vám poviem, ako urobiť mrkva kaviár s jablkami.

Zloženie: voda, mrkva, cukor, jablká Čas na záložku: Leto, Jeseň

Takýto sladký kaviár z mrkvy a jabĺk sa udržiava vynikajúci a chuť je veľmi podobná plnke na koláče alebo detské homogenizované zemiakové kaše. Ak máte záujem o takúto prípravu, potom máte k dispozícii môj jednoduchý recept s postupnými fotografiami.

Na výrobu kaviáru budete potrebovať:

  • 1 kg mrkvy (čerstvé, veľké);
  • 4-5 zelených jabĺk;
  • 250 gramov granulovaného cukru;
  • 1/3 šálky vody.

Ako variť kaviár z mrkvy a jabĺk na zimu

Moja mrkva, čistá, narezala na buničinu. Moje jablká.

Nakrájajte mrkvu na veľké krúžky, varte vo vode, až kým nebudete pripravení.

V mixéri prinášame varenú mrkvu do stavu zemiakovej kaše (použite jeden nôž na brúsenie).

Jablká čisté: odstráňte vetvičku, dužinu, šupku. Jablko nakrájajte na plátky, pridajte do mrkvového kaviáru v mixéri.

Opäť zapneme mixér v režime „2“, aby sa hmota stala homogénnou.

Nalejte vodu do hrncahrniec na ohni, začať pridávať cukor. Prinášame cukor do úplného rozpustenia, ale sirup si neuvaľujeme. Z miešača sa pridá hmotnosť mrkvy. Priveďte do varu.

Do sa prenesie plechovka, nastavená na sterilizáciu počas 15 minút.

Po sterilizácii zvinujeme nádobu s vekom, uložíme ju do pivnice.

Na stôl sa podáva lahodný a sladký kaviár z mrkvy a jabĺk v malých zásuvkách.

Je možné ho použiť na rozotieranie sendvičov, pridávanie do kašičiek alebo len ako dezertnú lyžičku pre vaše potešenie.