Sladkokyslý tekvicový šalát na zimu - domáci recept na lahodné tekvicové polotovary.

Zimný tekvicový šalát je „dva v jednom“, je krásny aj vitamín. A čo iného by mohlo byť viac žiaduce v zime. Preto, s týmto zaujímavým receptom na vynikajúce domáce tekvicové polotovary, nemôžem pomôcť, ale zdieľať s vami, milé hostesky.

Zloženie: klinčeky, škorica, citrón, cukor, tekvica, ) ocot

S receptom musíte skladovať:

- tekvica - 2 kg.

- Ocot 5% - 1,5 litra

- cukor podľa chuti.

Korenie:

- karafiát - 8-10 ks;

- tyčinka nie je mletá škorica;

- kôra jedného citróna.

Je ľahké pripraviť tekvicový šalát na zimu.

Najskôr očistite zrelé tekvice z hrubých koží a narezte na plátky rovnakej veľkosti.

Pripravené plátky vložte do hlbokej misky a nalejte ocot cez noc. Vedenie octu v roztoku dáva zelenine silu potrebnú na šalát.

Ráno sa roztok octu v tekvici vypustí.

Teraz je potrebné variť, po tom, čo do neho vložíme korenie (citrónovú kôru, škoricu a klinčeky), ako aj cukor. Každá žena v domácnosti určuje množstvo cukru sama, v závislosti na tom, ktoré sladké zuby je príprava pre.

V roztoku, ktorý sa rozvíja v priestrannej nádobe, dajte tekvicu nakrájanú na kúsky po častiach.

Vyvarujte sa nad nízkym teplom a vyberte plátky tekvice varené na priehľadnosť.

Ďalej ich rozložte na banky a naplňte ich tým istým roztokom, v ktorom varia, niezabúdajúc na predtlak.

Zostáva len chladiť poháre so socholom, potom zakryť pergamen, pevne uviazať šnúrkou a uskladniť na chladnom a suchom mieste.

Takáto domáca úloha je dobre udržiavaná.

V zime sa tento vitamínový tekvicový šalát môže podávať ako príloha k rôznym hydinovým jedlám, ako aj k vyprážanému alebo dusenému mäsu.