Sladké bulharské korenie - prínos a poškodenie. Aké sú vlastnosti vitamínov a kalórií.

Sladká bulharská paprika - jednoročná rastlina patriaca do čeľade. Paprika sa nazýva sladká, vďaka svojej špecifickej sladkej chuti a šťavnatej dužine, ktorá môže byť zelená, červená, žltá, oranžová alebo hnedá. Farba závisí od typu rastliny a od stupňa zrenia konkrétneho ovocia.

Zloženie: bulharské korenie

Amerika sa považuje za miesto narodenia sladkej papriky, kde sa rastlina nachádza vo forme divokých kríkov.

Obsah

  • 1Kalorický obsah a zloženie výrobku
  • \ t
  • 2Užitočné vlastnosti výrobku
  • 3Kontraindikácie
  • 4Ako používať?
  • 5Ako zbierať sladké papriky?

Kalorický obsah a zloženie výrobku

\ t

Pepper obsahuje iba 27 kcal na 100 gramov čerstvých plodov. Zároveň v zložení sladkej papriky nájdete mnoho látok, ktoré sú pre ľudský organizmus nepostrádateľné, napríklad: vitamíny skupiny B, vitamín C, P, A, PP, ako aj draslík, horčík, sodík, železo, fosfor, vápnik a mnohé ďalšie stopové prvky.

Užitočné vlastnosti výrobku

- sladká paprika - šampión v obsahu vitamínu C, preto je vhodné ho používať pre ľudí s oslabeným imunitným systémom;

- korenie priaznivo ovplyvňuje činnosť nervového a kardiovaskulárneho systému;

- pravidelná konzumácia sladkej papriky môže výrazne zlepšiť zloženie krvi a pomôcť s ňouchoroby ako anémia, vypadávanie vlasov, anémia atď.

- pre tých, ktorí trpia nedostatočnosťou črevnej sekrečnej funkcie, zápchou a kolitídou, sa paprika prejavuje ako mierne preháňadlo;

- aj sladká paprika patrí medzi silné prírodné antioxidanty;

- použitie čerstvého korenia sa prejavuje bohatými sviatkami a prejedaním, látkami obsiahnutými v zelenine, pomáha aktívne spaľovať telesný tuk, tráviť potravu, odstraňovať prebytočný cholesterol atď.

Kontraindikácie

Konzumácia čerstvého bulharského korenia sa neodporúča osobám s chronickými ochoreniami gastrointestinálneho traktu počas ich exacerbácie.

Ako sa používa?

Ideálne - jesť čerstvé korenie v šalátoch alebo ako samostatné jedlo. Zelenina môže byť tiež pečená, dusená so zeleninou, nakladaná, konzervovaná samostatne alebo s inou zeleninou. Šťava z čerstvého korenia pomáha zastaviť vypadávanie vlasov a krehké nechty, zvyšuje hemoglobín a kvalitatívne zloženie krvi, a tiež vám umožní schudnúť.

Ako zbierať sladkú papriku?​​

Môžete nakrájať korenie kapustou, pridať paradajky, uhorky, cuketu alebo inú zeleninu, zvinúť samostatne alebo ako zdravý a chutný šalát - bez ohľadu na to, akú možnosť si vyberiete, sladká paprika zachováva vynikajúce chuťové a výživové vlastnosti.