Sladká prírodná angreštová marmeláda. Jednoduchý recept na výrobu marmelády doma.

Je prakticky nemožné kúpiť prírodnú marmeládu, ktorá neobsahuje veľa chemických prísad. Pripravte si sladkú pochúťku, angreštovú marmeládu, podľa tohto receptu, bez strachu, ho budete môcť dať aj deťom.

Zloženie: angrešt, cukor Čas do zálohy: Leto

Pektín obsiahnutý v bobuliach robí z egreše vynikajúcu „surovinu“ pre marmeládu. A farba, sladká a chutná prírodná angreštová marmeláda sa môže zmeniť. Koniec koncov, z toho, čo robí domácu marmeládu, a táto farba bude. A egreše bobule majú takmer celú paletu farieb: biela, zelená, žltá, červená, a dokonca aj čierna.

Obrázok - Angrešt pre marmeládu

Na výrobu domácej egreše marmelády budete potrebovať:

- egreše, 1 kg.

- cukor, 550 g.

- smaltovaná forma.

Ako urobiť angrešt marmeládu doma.

Dáme bobule do hrnca, pridáme malé množstvo vody na dno, prikryjeme vekom a varíme mäkké.

Potom masu pretrieme cez sito, dáme zemiakovú kašu späť na oheň a uvaríme, kým nie je polovičná.

Potom pomaly nalejte cukor a varte na malom ohni.

Formu navlhčíme vodou, do nej vložíme zemiakovú kašu. Keď úplne stvrdne, nakrájame na kúsky, posypeme ich cukrom a podávame.

Foto. Prírodná angreštová marmeláda

\ t

Užitočná a chutná pochúťka na čaj je pripravená!

Foto. Domáca angreštová marmeláda

\ t

Ak potrebujete na zimu uskladniť angreštovú marmeládu, mali by ste ju zabaliť do lepenkových škatúľ, dať ju do pergamenu a dať na chladné miesto.