Skladovanie solených húb doma - ako správne uskladniť solené huby.

Moriace huby sú najbežnejším a najrýchlejším spôsobom zberu. Aby však huby zostali chutné až do poslednej veci, je dôležité vedieť, ako ich správne uskladniť. Tieto pravidlá sa pokúsime rýchlo a rýchlo pochopiť.

Kvalitné a dlhodobé skladovanie solených húb doma je možné, ak je optimálna teplota 5–6 ° C. Miestnosť by mala byť chladná a dobre vetraná. Teplota vzduchu by nemala byť nižšia ako 0 ° C inak sa solenie zmrazí, rozpadne a stratí svoju chuť. Teplota v miestnosti nad 6 ° C tiež nie je povolená - huby sa začnú otáčať a zhoršovať.

Stupeň slanosti húb je tiež dôležitý pre kvalitu a trvanie skladovania. V silnom riešení sú huby lepšie zachované, ale časom sa stávajú tak slané, že je prakticky nemožné ich pridať do potravín. Ak soľ nie je dostatočná na to, aby sa pridala do soľanky, dôjde k kvaseniu, huby sa stanú kyslé a je tiež nežiaduce ich používať na varenie, napriek tomu, že to nie je škodlivé pre telo.

Preto sa musí množstvo soli na 1 kg húb presne vypočítať pre každý typ huby a spôsob solenia. Napríklad, na morenie za studena, optimálne množstvo soli na kilogram húb, ako sú mliečne huby, tvaroh a Russula je 50 gramov, zatiaľ čo huby huby sú dosť, aby sa 40 gramov.Pri horúcej morenie, to je dosť často, aby sa 2 lyžice. lyžice soli na 1 kg húb.

Usporiadané hubyMal by byť starostlivo a starostlivo zakrytý pred vonkajšími vplyvmi (odpadky, prach, atď.) A pravidelne monitorovať, či povrch nevykazuje pleseň.

Na tento účel sú pri skladovaní solených húb skladovaných v sudoch alebo vedrách zakryté plachtou a na vrchu je umiestnený kruh a náklad. Po 5 dňoch by ste mali skontrolovať soľanku, ak to nestačí a huby nie sú úplne zakryté, mali by ste buď zvýšiť zaťaženie, alebo pridať soľanku. Vypočítajte množstvo soli vo vode, ako aj pri solení. Ak ste solenie huby v nádobách, potom to stačí len na ich pokrytie plastovými uzávermi.

Po približne mesiaci a pol je solenie húb úplne dokončené a hotové solené huby sú vhodné na použitie ako príloha, polievka alebo len občerstvenie. Od toho istého okamihu sa počíta doba skladovania húb osolených vami.