Sirup marmeláda: ako urobiť sladký sirup dezert doma

Marmeláda - ľahká! Ak použijete sklad sirup, potom nebude žiadne problémy vôbec s prípravou tejto pochúťky, pretože základ pre jedlo je už plne pripravený. Ak je pripravený sirup nie je po ruke, potom si môžete variť sami z tých plodov a ovocia, ktoré boli v dome.

Zloženie: agar-agar, želatína, pektín, sirup Čas na záložku:] Celý rok

Obsah

  • 1Výber sirupu
  • 2Zahusťovadlá pre marmeládu
  • 3Ako urobiť agar-agar marmeládu
  • 4Želatínová marmeláda
  • 5Ako vyrobiť viacfarebnú marmeládu
  • 6Tipy a triky

Výber sirupu

V súčasnosti je na pultoch obchodov k dispozícii množstvo rôznych sirupov. Líšia sa chuťou a farbou, takže výber sirupu, ktorý sa vám páči presne, nebude ťažký.

Sirup môže byť pripravený sami. Aby sa to dosiahlo, bobule alebo plody sa varia 15 až 30 minút pri nízkom zahrievaní a potom sa prefiltrujú cez jemné sito. Cukor sa vloží do aromatickej kvapaliny a varí sa na strednom ohni 10 až 15 minút. Pomer cukru a kvapaliny na výrobu sirupu by mal byť približne 1: 2.

Mimochodom, ak naozaj milujete domáce kandizované ovocie, potom sirup, ktorý zostane pri varení ovocia a bobúľ, môže tiež slúžiť ako vynikajúci základ premarmelády.

Zahusťovadlá pre marmeládu

\ t

Aby bola marmeláda hustá a udržiavala si tvar dobre, musíte byť veľmi zodpovedná pri výbere zahusťovadla.

Môžete použiť:

  • agar-agar;
  • pektín;
  • želatína.

Najviac "silná" marmeláda sa získava z agaru a pektínu, ale produkt pripravený zo želatíny sa najlepšie skladuje v chladničke, pretože pri teplote miestnosti môže "prúdiť".

Výhodou použitia želatíny je jej cenová dostupnosť. Okrem toho sa môže nachádzať v takmer každom sklade, ktorý sa nedá povedať o agare a pektíne.

Ako pripraviť agar-agarovú marmeládu

  • sirup (akýkoľvek) - 500 mililitrov;
  • voda - 100 mililitrov;
  • agar-agar - 2 polievkové lyžice.

Agar-agar zalejeme vodou a necháme stáť 10 minút, potom si nalejeme sirup do malého hrnca a dáme ho na oheň. Keď kvapalina vrie, pridá sa agar-agar a všetko sa varí 5 - 6 minút.

Potom vyberte nádobu z ohňa a nechajte ju mierne vychladnúť. Vylejte teplú hmotu do plesní a dajte marmeláde čas, aby sa zosilnila. Zima pomáha proces urýchliť, ale nie je vôbec potrebné.

Želatínová marmeláda

  • sirup - 400 mililitrov;
  • voda - 50 ml;
  • želatína - 2 polievkové lyžice s kopcom.

Želatína sa ponorí do vody podľa pokynov na obale a potom sa pridá do predhriateho sirupu. Želatínu nikdy neuvarte.je to nemožné, takže buďte opatrní - nenechajte kvapalinu variť. Po úplnom rozpustení želatíny v sirupe nalejte marmeládu na formy a vložte ju do chladničky.

Navrhujem tiež, aby ste sa zoznámili s video receptom z kanálu bloggerstwins, ktorý hovorí o výrobe domácej marmelády zo sladkého drievka, sirupu z mučenky a modrého curacao na želatíne

.

Ako vyrobiť viacfarebnú marmeládu

Chcete prekvapiť rodinu? Urobme pruhovanú marmeládu! K tomu budete potrebovať sirup rôznych farieb, najlepšie kontrastný. Najprv varte marmeládu z jedného typu sirupu a nalejte ju do formy o 1/2. Po vytvrdnutí hmoty nalejte druhú vrstvu sirupu inej farby.

Aby boli vrstvy zreteľne viditeľné, musia byť vyplnené vrstvou najmenej 7 milimetrov. Zamerajte sa na výšku vašej formy, aby ste určili počet pásov marmelády.

Užitočné tipy

  • Aby sa z formy mohli pohodlne dostať kúsky marmelády, musia sa nádoby najprv namazať tenkou vrstvou rastlinného oleja. Aby bola olejová vrstva tenká, použite naolejovanú podložku z bavlny.
  • Štvorcové formy môžu byť pokryté lepiacou fóliou alebo papierom na pečenie, potom nebude ťažké dosiahnuť veľkú vrstvu marmelády.
  • Koreniny ako vanilka, škorica alebo klinčeky pomáhajú diverzifikovať chuť marmelády.
  • Marmeláda vyrobená zo želatíny by sa mala skladovať v chladničke tak, aby sa neroztopila.

Ďalší recept na vareniemarmeláda zo sirupu predstavuje kanál "Umeloe TV"