Šípky cesnaku solené na zimu - ako soľ šípky cesnaku doma.

Často sa lámajú na začiatku letných šípov cesnaku, sú jednoducho odhodené, neuvedomujúc si, že urobia chutné chutné domáce jedlo na zimu. Variť nakladané alebo slané šípky cesnaku - zelené výhonky sa zmestí, v 2-3 kruhy, ešte nie je kalené, bez hmatateľných vlákien vnútri.

Zložky: soľ, šípky cesnaku, ocot, cesnak

Tento recept na vytváranie šípov je prekvapivo jednoduchý a nevyžaduje veľa ťažkostí alebo nákladov. Okrem toho sa na konzervovanie môžu používať nielen plechovky, ale aj iné vhodné pomôcky.

Ako nakladať šípky cesnaku na zimu na vlastnú päsť.

Umyté cesnakové šípy sú narezané na 15-20 cm dĺžky

.

Potom sa blanšírujú vo vriacej vode asi 2 minúty.

Po ochladení vo veľmi studenej vode.

Zmäkčené greeny sú pevne umiestnené v sklenených nádobách alebo alternatívne v sklovine.

Nalejte studenú, predvarenú a chladenú soľanku. Zvážte, že musí zakryť zložené šípky o 8-10 cm.

Na riad sa prikryje čistá, prednostne varená tkanina. Ako jarmo na vrchole handry položili malú dosku alebo špeciálny kruh z dreva a to všetko zatlačí náklad.

S cieľom pripraviť soľanku na kysnutie šípok cesnaku bude potrebná slaná voda s prídavkom ovocného octu. Ocot možno vyrobiť doma alebo si kúpiť pravidelný stôl. kvapalinypremiešajte, zahrejte a potom nechajte vychladnúť. Pripravené šípky cesnaku sa nalejú studenou zmesou.

Na soľanku sa vyžaduje: voda (1 l.), Stolový ocot (25 g) alebo ovocný ocot (50 g), soľ (50 g).

Počas prvých 3 - 4 dní by sa mal polotovar udržiavať v teple. Odo dňa, keď kvasí - podržte ho na ďalší deň 4. Potom môžete dať do chladu.

Pri odparovaní soľanky sa pravidelne pridáva novo pripravená a ochladená soľanka. Šípky cesnaku by mali byť vždy ponorené do kvapaliny.

„Slané cesnakové výhonky na zimu“ - originálny domáci recept, ktorý vám umožní mať vždy po ruke príjemné a nezvyčajné prísady do jedál z mäsa a zemiakov. Nakladané cesnakové šípy možno podávať s hranolkami alebo ako nezávislé občerstvenie.