Šípka trením s cukrom alebo lahodnou marmeládou z šípok bez jamiek - jednoduchý recept na zimu.

Šípky s cukrom, pripravené týmto spôsobom, majú jemnú arómu a veľmi príjemnú chuť. Tento džem, samozrejme, bude apelovať na vaše deti, a ostatní členovia rodiny sotva odmietnuť. Vy však získate právo nazvať sa šikovnou milenkou.

Zloženie: cukor, dogróza

Ako urobiť džem z divokej ruže bez semien.

Varenie marmelády začína výberom dobre vyzretých, veľkých plodov šípok.

Umyte, očistite od semien a vlákien.

Pripravenú šípku nalejeme na panvicu, naplníme ju trochou vody a dáme ju do varu nad vysokou teplotou. Varte, kým pes nezačne kulhat.

Pomocou zberačov, dostať bobule a brúsiť cez sito.

Nalejte sochor s cukrom, ktorý musíte vziať 0,35 kg na 0,8 kg utretého šípku, dobre premiešajte a varte 10 minút.

Nádoby umyte v rúre 3 minúty pri 180 °.

V horúcich nádobách dajte šípku do vnútra s cukrom a vyhrňte s kľúčom.

Takýto divoký ruže sa uchováva v chladničke. Jeho jedinečná chuť sa sama ozdobí akýmkoľvek pitím čaju a zároveň posilní vašu imunitu a zlepší sen.