
Ak neviete, čo variť z čiernej chokeberry na zimu, potom skúste kombinovať rowan a jablkové pyré a pripraviť chutné a hrubé džem. Recept je veľmi jednoduchý. Dokonca aj tých neskúsených hostesiek môže bezpečne vziať na neho.
Všetko, čo potrebujeme, je toto:
- cukor - 3 kg;
- čierna chokeberry - 3 kg;
- jablká - 3 kg.
Ako urobiť hrubý džem z jabĺk a čučoriedok.
Čisté bobule bobúľ blanšírujte 2 - 4 minúty vo vriacej vode a prechádzajte cez mlynček na mäso alebo sito.
Jablká sa tiež umyjú, čistia (a z kože a zo semenných semienkov) a tiež zomelú. Na tieto účely môžete použiť ako mlynček na mäso alebo strúhadlo.
Kombinujte zemiakovú kašu s cukrom a pošlite ich na dlaždice, nechajte ich variť, varte 5-10 minút a rozbaľte ich do čistých pohárov.
Džem z čučoriedok a jabĺk v ½ litrových nádobách pokrytých viečkami určenými na sterilizáciu počas 15 - 20 minút. Stroj na odstreďovanie.
Je dobré zachrániť takýto rowanový sútok na suchom, chladnom a dobre vetranom mieste.
Tento domáci hrubý džem je dokonale kombinovaný s akýmikoľvek buchty, sušienkami a muffinmi. Je vhodný aj ako náplň do koláčov a palaciniek. Ako sa vám páčila kombinácia jabĺk s chokeberry napísať v recenziách.