Silný chokeberry jam s jablkami - chutná a zdravá úroda čiernych záster na zimu.

Ak neviete, čo variť z čiernej chokeberry na zimu, potom skúste kombinovať rowan a jablkové pyré a pripraviť chutné a hrubé džem. Recept je veľmi jednoduchý. Dokonca aj tých neskúsených hostesiek môže bezpečne vziať na neho.

Zloženie: cukor, čierny chokeberry, jablká.

Všetko, čo potrebujeme, je toto:

- cukor - 3 kg;

- čierna chokeberry - 3 kg;

- jablká - 3 kg.

Ako urobiť hrubý džem z jabĺk a čučoriedok.

Čisté bobule bobúľ blanšírujte 2 - 4 minúty vo vriacej vode a prechádzajte cez mlynček na mäso alebo sito.

Jablká sa tiež umyjú, čistia (a z kože a zo semenných semienkov) a tiež zomelú. Na tieto účely môžete použiť ako mlynček na mäso alebo strúhadlo.

Kombinujte zemiakovú kašu s cukrom a pošlite ich na dlaždice, nechajte ich variť, varte 5-10 minút a rozbaľte ich do čistých pohárov.

Džem z čučoriedok a jabĺk v ½ litrových nádobách pokrytých viečkami určenými na sterilizáciu počas 15 - 20 minút. Stroj na odstreďovanie.

Je dobré zachrániť takýto rowanový sútok na suchom, chladnom a dobre vetranom mieste.

Tento domáci hrubý džem je dokonale kombinovaný s akýmikoľvek buchty, sušienkami a muffinmi. Je vhodný aj ako náplň do koláčov a palaciniek. Ako sa vám páčila kombinácia jabĺk s chokeberry napísať v recenziách.