Silný, bezsemenný čerešňový džem

Tentokrát vám prinášam jednoduchý recept na výrobu hustého čerešňového džemu s príjemnou kyslosťou, ktorú možno ľahko pripraviť podľa niekoľkých jednoduchých tipov, ktoré sú tu uvedené.

Zloženie: čerešne, cukor Čas do záložiek: Leto

Okrem schopnosti používať celé bobule na pečenie je ideálny ako ovocná náplň pre domáci jogurt, ako aj jednoduchý sendvič s maslom. Fotografie krok za krokom vám pomôžu lepšie pochopiť proces tvorby chutného domáceho čerešňového džemu.

Na varenie takého predvalku na zimu budete potrebovať zrelé čerešne a cukor v pomere 1: 1, pohárov a viečok.

Ako sa robí pitted Cherry Jam

Najprv pripravte plody na varenie.

Cherry by mali byť pomliaždené, zbavené chvostov a dobre opláchnuté. Potom dostaneme kosť z čerešne. Je to veľmi vhodné urobiť s lyžičkou, presnejšie jeho kľučky alebo pomocou cvoka.

Ďalej by ste mali pripraviť nádobu na varenie. Môže to byť veľká panvica s hrubým dnom alebo umývadlom so širokými hranami.

Pripravené pitné čerešne, ktoré sme dali priamo do jedál, v ktorých sa bude pripravovať vriaci džem. Akonáhle je dno misky úplne pokryté bobuľou, posypte prvú vrstvu cukru cukrom, znovu vložte čerešňu a znovu posypte cukrom. Aj posledná vrstva čerešní je potiahnutá cukrom a na chvíľu necháme pokrmy prázdne na jam, kým sa cukorpremeniť na sirup.

Po čase, keď sa cukor rozpustil a sirup sa objavil, môžete nádobu položiť na oheň a dôkladne premiešať zmes bobuľového cukru.

Dajte jam do varu, odstráňte penu a odložte.

Po úplnom ochladení znovu zahrejte.

Po druhom ochladení bobúľ sa nakloníme v cedníku a polejeme sirup do samostatného hrnca. Varíme na miernom ohni 1,5-2 hodiny, mal by sa znížiť objem.

Počas varu sirupu sterilizujte nádoby a viečka.

Keď sa sirup zohreje na požadovanú hustotu, zmiešajte ho s bobuľami a nechajte znovu variť. Teraz môžete rozložiť lahodnú čerešňovú marmeládu na brehoch a korkových viečkach.

Čerešňová marmeláda konzervovaná podľa tohto receptu pokračuje v zahustení, zatiaľ čo v pohári.

V zime si ho môžete vychutnať podávaním čaju so sušienkami alebo tvarohovým koláčom.