Salo v mede je originálny predjedlo vyrobené z predsoleného sadla.

Salo v mede má skôr nezvyčajnú chuť, ale apeluje na absolútne každého. Na prípravu originálneho občerstvenia, okrem tradičných korenín, budete potrebovať veľmi málo kvalitného medu. Recept na limit je jednoduchý pri realizácii, preto ho bude môcť každý zopakovať.

Zloženie: bazalka, nové korenie, bobkový list, med, sadlo, cukor, soľ

Príprava by sa mala začať odobratím jedného litra vody. Bude dobré, ak ho prejdete cez filter alebo typ z vrtu.

Vo vode, znížiť korenie: vavrínový list (3 ks), nové korenie (6 hrášok), suché bazalkové byliny (1 lyžička), soľ (2 lyžice), granulovaný cukor (1,5 lyžice).

Potom priveďte vodu s korením do varu a vypnite plyn po varení po dobu piatich minút.

Keď je nálev pre tuk trochu suchý, vložte do neho voňavý med (3 polievkové lyžice). Med premiešajte v slanom náleve a po piatich minútach vložte do panvice celý kus slanej slaniny s hmotnosťou pol kilogramu.

Nechajte panvicu so slaninou v mednom náleve na mieste, kde ste chladnejší a počkajte, kým úplne nevychladne.

Počas tejto doby bude tuk nasýtený chuťou a budete ho musieť odstrániť len zo soľanky, osušiť uterákom a plášťom s medom. Na tento účel potrebujete ďalšie dve polievkové lyžice medu.

Sochor sa skladuje zabalený v pergamene na hornej polici chladničky.Takéto originálne občerstvenie sa podáva od sadla, so silnými nápojmi a domácimi uhorkami, alebo jednoducho s chlebom.