Šalát z kyslej kapusty alebo provensálskej kapusty s jablkami a plodmi je vynikajúci recept na rýchly šalát.

Kyslá kapusta je vynikajúcim diétnym pokrmom, ktorý radšej varíme na zimu. Najčastejšie sa v zime konzumuje len slnečnicovým olejom. Ponúkame Vám dve možnosti pre recept na výrobu šalátu z kyslej kapusty. Obidva recepty sa nazývajú: kapusta osvedčená. Odporúčame si vyskúšať jeden aj druhý spôsob varenia, aby ste si vybrali ten, ktorý je pre vás najvhodnejší. Všimnite si, že druhý recept na rastlinný olej by mal byť menší.

Zložky: bulharské papriky, brusnice, hrozno, klinčeky, horčica, 12) nakladaná kapusta, brusnice, škorica, bobkový list, rastlinný olej, cukor, \ t slivky, ocot, jablká

Obsah

  • 1Provensálska kapusta s jablkami a bobuľami - prvá metóda.
    • 1.1Ako urobiť šalát z kapusty.
  • 2Existuje aj iný spôsob, ako urobiť šalát z kyslej kapusty.
    • 2.1Ako urobiť šalát.

Provensálska kapusta s jablkami a plodmi - prvá metóda.

Na prípravu 10 kg kapusty Provensálska budeme potrebovať tieto výrobky: kyslá kapusta (najlepšie je kapusta) - 6 kg, cukor - 1 kg, rastlinný olej - 1 kg, pečené jablká, hrozno alebo slivky, brusnice alebo brusnice 500 g každého výrobku.

Ako variť šalát z kapusty.

Kapusta by sa mala umyť a narezať na malé kúsky.3-5 cm.

Nakrájajte jablká na plátky a odlúpnite ich od stredu k jamám.

Odstráňte tiež kamene z hrozna alebo sliviek, podľa toho, ktorý z nich si vyberiete. Opláchnite bobule.

To všetko je úhľadne zložené do smaltovanej nádrže, potiahnutej cukrom, premiešané a ponechané stáť - 40 minút bude stačiť.

Potom nalejte všetok rastlinný olej a jemne premiešajte. Teraz môžete zbaliť banky a snažiť sa nič nedať. Potrebujeme ovocie a bobule, aby zostali nedotknuté.

Banky s kapustou overcal blízko a dal na chladnom tmavom mieste. Príprava šalátu - Provensálska kapusta s jablkami a bobuľami podľa prvého receptu je pripravená!

Existuje iný spôsob, ako urobiť šalát z kyslej kapusty.

Na prípravu osvedčenej kapusty podľa druhého receptu budeme potrebovať: 3 kg kyslej kapusty, 400 g cukru, 300 g rastlinného oleja, 5 g horčičného prášku, 250 g nakladaných jabĺk alebo brusníc, brusníc a 200 g marinády.

Ako urobiť šalát.

Nakrájajte hlavy kyslej kapusty ako pri prvej metóde, premiešajte s koreninami, dajte do plechoviek.

Ďalej potrebujeme marinádu.

Príprava marinády začneme zmiešaním 9% octu s vodou 1: 1, pridaním korenia (bobkový list, korenie, cukor, škorica, klinčeky) podľa chuti, vložíme do ohňa a privedieme do varu.

Potom sa musí marináda nechať vychladnúť. Ak chcete marinádu bola čistá, musíte ju napnúť cez gázu. Teraz musíte pridať zeleninuolej a nalejte kapustu.

Banky, so šalátom z kyslej kapusty, zatvorte nylonový kryt a odošlite do chladničky.

V oboch prípadoch je šalát z kyslej kapusty veľmi chutný a obidva recepty sa dajú pripraviť rýchlo a jednoducho.

Pamätajte, že takáto kapusta sa môže skladovať maximálne 10 dní a iba v chladničke. Bon appetit!