Šalát s kapustou, jablkom a zeleninou bez octu - ako pripraviť šalát na zimu je chutný a jednoduchý.

Lahodný šalát s kapustou, jablkami a zeleninou varený podľa tohto domáceho receptu neobsahuje ocot a veľa korenia, preto ho možno podávať aj malým deťom a ľuďom, ktorí majú problémy so žalúdkom. Ak pripravíte taký šalát na zimu, dostanete nielen chutné, ale aj diétne jedlo.

Zloženie: bulharské korenie, biela kapusta, bobkový list, mrkva, paradajky, cibuľa, soľ, čierne korenie, jablká

A to, čo potrebujeme na výrobu šalátu:

- Biela kapusta - 2 kg.

- Cibuľa - 1 kg.

- Šalátové korenie - 1 kg.

- Jablká (nevyhnutne kyslé) ​​- 1 kg.

- Mrkva (najlepšie sladká) - 1 kg.

- Paradajky (nie prezreté) - 1 kg.

- Soľ ("extra") - 3 tabuľka. lóže.

Počet korenín sa vypočíta na pollitrovej nádobe:

- Bobkový list -1-2 ks.

- Čierne korenie (hrášok) - 4-5 hrachu

Ako pripraviť šalát z kapusty na zimu.

Všetka zelenina, ktorú potrebujeme na domácu zmes (kapusta, sladká paprika, cibuľa, jablká, paradajky a mrkva), sa musí odstrániť z pokazenej a umytej.

Potom pokračujte na krájanie zeleniny na výrobu sortimentu.

Chlieb kapíme.

Mrkva by sa mala variť až do polovice varenia a narezať na pásy.

Cibuľa (vopred olúpaná) narezaná na tenké polovičné krúžky.

Jablká sa zbavujúuprostred a nakrájame na tenké plátky.

Na sladkých paprikách odstránime semená a stonky, najprv nakrájame každé korenie na štyri kusy (pozdĺžne) a potom ich zošívame brčkami (naprieč).

Po krájaní všetku zeleninu presunieme do priestrannej smaltovanej misy (misy), soli a jemne, ale opatrne premiešame. Zasahujeme bez fanatizmu! Nerobte si ruky!

Nádoby s objemom jeden a pol litra sa opätovne premyjú v horúcej vode a vysušia.

V spodnej časti každej nádobky dáme korenie (množstvo je opísané vyššie) a paradajku nakrájame na 4-8 častí. Plumped v pohári kapustového šalátu, hnetenie paradajok.

Naplňte naplnené nádoby s viečkami a sterilizujte po dobu 30 minút, potom rýchlo zvinúť a otočiť na hornú časť dna, ponechať ich v tejto forme až do ochladenia. Domácu úlohu skladujeme na chladnom mieste.

Na servírovanie, hotový šalát s kapustou, jablkami a zeleninou možno naplniť rôznymi obväzmi, slnečnicovým alebo olivovým olejom, majonézou. Malý detský šalát môže byť podávaný presne tak, bez toho, aby ste niečo ochutnali.