Rýchly malinový džem bez varenia s tajomstvom

Podľa tohto receptu moja rodina uzatvára rýchly malinový džem bez varenia viac ako tucet rokov. Pokiaľ ide o mňa, recept je absolútne dokonalý. Surový malinový džem je neuveriteľne voňavý - vôňa a chuť je skutočným čerstvým bobuľou. A úžasná rubínová farba zostáva jasná a šťavnatá.

Zloženie: vodka, malina, cukor Čas na záložku: Leto

Podľa chuti a vzhľadu sa blanko nikdy neporovnáva s vareným analógom. Tajomstvo a jemnosť varenia, ako variť rýchly malinový džem, učiť sa z môjho krok za krokom foto recept.

S cieľom upchať kúsok leta v pohári budeme potrebovať:

  • malina 1 časť;
  • cukor 2 časti;
  • vodka 10 ml.

Zoznam:

  • banka na ochranu;
  • obaly na konzerváciu;
  • drevená tolkushka.

Ako urobiť džem bez varenia z maliny

Pre začiatok pripravte bobule. Maliny pred touto ochranou nie je umyté - to je dôležité! Preto je potrebné, aby bobule kúpiť alebo zbierať čisté.

Bez ohľadu na to, koľko malín si vezmete, mali by ste vždy užívať dvakrát toľko cukru.

Ak ľutujete cukor, potom malina môže kysnúť. V mojom prípade malina bola 0,5 kg a cukor bol 1 kg.

Nalejte maliny s cukrom a rozdrvte.

S cieľom rozdrviť maliny vždy používam drevené tolkushka. Ale môžete rozdrviť maliny a čisté ruky.

Potom preneste tento tovar dopanvica, výhodne hliník, a zahrievaná na peci na teplotu 85 ° C za neustáleho miešania.

Uistite sa, že uviaznutý papier nie je varený. Akonáhle hmota dosiahne požadovanú teplotu, vypnite teplo a odložte.

Odporúčam bankám , aby boli tiež sterilizované, a to rýchlym spôsobom - do pohára, v ktorom si vezmete 50 ml vody, položte ho na bok a do mikrovlnnej rúry. Sterilizujte 3-2 minúty pri maximálnom výkone. Veko nechajte variť niekoľko minút.

Potom naplňte nádobu s uviaznutým papierom a ponechajte 1-2 cm na zakrytie.

Teraz je čas na tajomstvo. Pred švom, nalejte plnú lyžicu vodky na vrchole.

Je to ona, kto ochráni náš obrobok pred všetkými druhmi baktérií a napučiavacích bánk. Potom zvinúť nádobu alebo otočiť veko.

Rýchle varenie malinový džem bez varenia s tajomstvom! Skladujeme na tmavom, chladnom mieste.

V celej histórii ochrany podobným spôsobom banky nikdy nevyfúkli. A v zime a na jeseň-zima prechladne na stole vždy voňavé, prírodné a veľmi chutné marmelády. Najmä ho milujeme palacinky a čaj. Bon appetit!