Rýchly kompót záhradných jabĺk na zimu bez sterilizácie

Hovorí sa, že posledné ovocie a zelenina sezóny sú najchutnejšie. A to je pravda - posledné záhradné jablká sú voňavé, sladké, šťavnaté a vône úžasne čerstvé. Možno je to len zdanlivá sviežosť, ale keď v zime otvoríte nádobu s jablkovým kompótom, okamžite si spomeniete na leto - vonia tak chutne.

Zloženie: voda, cukor, jablká

Nezmeškal som príležitosť a rýchlo som urobil taký chutný predvalok. Podrobné fotografie zhotovené počas procesu varenia vám pomôžu ľahko uzavrieť jednoduchý kompót jabĺk na zimu. Recept na obrobok je veľmi rýchly, pretože obrobok urobíme bez sterilizácie.

Čo potrebujeme pre jednu trojlitrovú nádobu:

jablká (malé, akékoľvek odrody) - ½ diel trojlitrovej plechovky;

granulovaný cukor - 800 gramov;

voda - koľko pôjde do nádoby, ak sú v nej jablká.

Ako vyrobiť jablkový kompót na zimu bez sterilizácie

Zbierame alebo nakupujeme čerstvé jablká. Je lepšie, ak to bude malé ovocie. Konzervované kompótové jablká sú tiež veľmi jedlé, preto je lepšie nechať stonky na ovocí, takže neskôr je vhodné ich vziať.

Bezprostredne odvážte cukor tak, aby bolo vhodné pripraviť náplň cukru pre kompot.

Compote bude sladký, takže ho možno pri podávaní riediť.

Dáme čerstvo umyté čerstvé jablká do nádoby, a môžu byť menej alebo viac, ale kompót bude stále chutný.

Naplňte obrobok vriacou vodou cez široký lievik. Voda potrebuje „závesiť“ banky - ako na fotografii, pretože objem vody sa zvýši, keď do nej pridáme cukor.

Odstráňte lievik, zatvorte nádobu s viečkom a nechajte pol hodiny, aby sa šupka jablka stala mäkkou a jej priepustnosť pre cukrový sirup sa zvýšila.

Vypustite vodu z nádoby do veľkej panvice, priveďte ju do varu nad vysokou teplotou a okamžite pridajte cukor.

Roztok by sa mal miešať, kým sa cukor nerozpustí, aby sa nelepil na dno.

Naplňte jablká varným sirupom - tekutina v nádobách sa otočí na krk.

Uvaľujeme poháre s jablkovým kompótom, položíme na veko a jeden deň ho zabalíme do deky.

Hotový chutný jablkový kompót sa môže skladovať doma, v podpole, v zeleninovej jame, prakticky až do novej úrody.