
Rýchlo konzervovaný jahodový kompot vyrobený vo vlastnej šťave má vynikajúcu chuť. Rýchlo uchovajte kompót na zimu a poskytnite nášmu domovu garantovaný zdravý a chutný energetický nápoj.
Ako variť jahodový kompót
1. Umyté a triedené plody sa umiestnia na smaltovanú panvicu a posypú cukrom. Na jeden kilogram bobúľ sa vyžaduje 260 g cukru.
2. Keď sa pod vplyvom cukru, jahôd vyprázdni šťava a prikryje (8 - 10 hodín), vložte bobule do plechoviek a nalejte šťavu s výsledným sirupom.
3. Sterilizovať počas 12 minút.
4. Pohnite nádobami, otočte ich, zabalte a nechajte vychladnúť.
Táto metóda varenia udržuje jahody v kompótnom celku a chutné. Recept je veľmi jednoduchý na prípravu. Preto, keď ste zvládli technológiu varenia kompótu bez vody, môžete jednoducho a ľahko vyrobiť jahody vo vlastnej šťave - veľmi užitočný a rýchly jahodový kompót na zimu.

Foto. Jahody vo vlastnej šťave
\ t