Rýchlo solené makrely, alebo ako soľ makrely doma.

Slané makrela je celá, rýchlo uvarená doma, keď máte tento jednoduchý recept po ruke. S čerstvými alebo mrazenými rybami môžete sami ľahko osoliť a bude to veľmi, veľmi chutné. Preto pre každého poviem o jemnosti tohto procesu ao rýchlom solení makrely bez soľanky.

Zloženie: ryby, soľ

Ako chutné a rýchlo solené makrely celé.

Počiatočná fáza suchého solenia sú dve veľké ryby, z ktorých každá váži až jeden kilogram, dôkladne sa očistia, odstránia sa vnútro a dôkladne opláchnu tak, aby voda zostala prakticky čistá.

Počkajme, až sa vypustí a vloží do nádrže, ktorá drží obe ryby.

Dve a pol polievkovej lyžice soli rovnomerne rozložte medzi dve polotovary a rozotrite soľ na vonkajšie povrchy a vnútorné časti oboch rýb.

Nádobu prikryte nasolenou ryžou čistým listom papiera a vyberte ju na chladné miesto. Majte na pamäti, že ak dáte solené ryby priamo do chladničky, môže to negatívne ovplyvniť vôňu a dokonca aj chuť iných výrobkov. Preto bude lepšie, ak máte chladiacu miestnosť alebo inú podobnú miestnosť. Ak však na tento účel použijete chladničku, prikryte riady polotovarmi s pokrievkou.

Tretí deň solenia už môžete vypustiť vytvorenú tekutinu a soľ znova s ​​dvoma lyžičkami soli a rovnomerne ju rozdeliť na všetkypovrchy. Odložili sme ďalších 5-6 dní - až do pohotovosti.

Nakoniec sa hotová makrela očistí od prebytku soli.

Dužina je narezaná pozdĺž chrbtice ostrým nožom a chrbtica je odstránená kosťami brucha.

Opatrne odstráňte kožu z polovíc jatočného tela rýb a rozrežte ich na kúsky a vložte ich do špeciálnej misky na ryby.

Solené makrely varené suché, keď sa podávali na stole, zdobené cibuľou, narezané na tenké krúžky a vyliaty rastlinným olejom.

Veľmi chutné slané rybie občerstvenie osloví vašich hostí a všetkých členov rodiny. A vy, s vedomím, ako úplne soli makrela chutne a bez soľanky, budete môcť zdieľať so svojimi priateľmi svoje kulinárske tajomstvo.

Pozri tiež video z Argentíny: Suchá makrela - bude pripravená do 24 hodín.

Video: Ako soli celé sleďa za 2 dni.