Rýchlo marinované šampiňóny - jednoduchý recept s fotografiou, ako rýchlo marinovať šampiňóny.

Takýto jednoduchý a rýchly domáci recept na marinovanie šampiňónov by mal byť v arzenále každej hostesky.Huby, ktoré sa na ňom zbierajú, sa stávajú bacuľaté, chutné a môžu sa konzumovať do piatich hodín po morení.

Zloženie: voda, cukor, zmes korenia na morenie paradajok, soľ, ocot, cesnak, šampiňóny

Ako rýchlo variť marinované šampiňóny.

Na marinovanie sa zvyčajne snažím vybrať malé huby, ale ak dostanete veľké šampiňóny, nezáleží na tom.Tesne pred marinovaním rozrežte veľké huby na 2-4 kúsky.

Preto je potrebné odobrať 1,5 - 2 kg šampiňónov, dôkladne ich opláchnuť pod tečúcou vodou a odstrániť koreňovú zónu.

Takto pripravené huby by sa mali variť 15 - 20 minút v troche slanej vody.

Potom musíte vybrať huby s drážkovou lyžičkou z riadu, v ktorom boli varené, a dať ich do nádoby na marinovanie.

Marinády na šampiňóny, uvaríme na základe vody, v ktorej sa varili.

Na vyplnenie potrebujeme:

  • odvar z húb - 1 liter;
  • cukor - 80 gramov;
  • soľ - 20 gramov;
  • ocot (9%) - 80 - 100 ml;
  • cesnak - 1 hlava;
  • zmes korenia - 2 polievkové lyžice.lóže.(Pridávam pripravené korenie na morenie paradajok, dať korenie, nestratíte).

Marináda pre huby je veľmi jednoduchá na varenie.Vo vode zostáva povarné huby musia najprv pridať soľ a cukor. Potom, za miešania marinády, pridáme korenie. Dajte hrniec s nalievaním na oheň a priveďte do varu. Potom pridajte ocot a jemne nasekaný cesnak.

Ďalej sa musí vriaca marináda naliať na šampiňóny. Hríby zakryjeme vekom a necháme marinovať v teplej miestnosti. Keď je v kuchyni v pohode, dokonca som ho dal pod batériu.

Bude možné podávať naše lahodné huby, ochutené rastlinným olejom, za päť hodín.

Po pripravenosti sa marinované instantné šampiňóny smú skladovať v chladničke (v skle) maximálne jeden mesiac. Ale zvyčajne sa takéto lahodné huby jedia oveľa rýchlejšie.