Rýchle ostré jazýčky zucchini na zimu

Korenené občerstvenie vyrobené z cukety pripravené na zimu, nazvané „Sharp tongues“ alebo „Teschin tongue“, vyzerá skvele na stole aj v plechovke. Chuť je sladká a korenistá a cuketa je mäkká a jemná.

Zloženie: bulharské korenie, cuketa, horké korenie, slnečnicový olej, paradajky, cukor, soľ, ocot, cesnak Čas na záložku: Leto, Jeseň

Je to rýchly a jednoduchý predjedlo, ktoré sa pripravuje rýchlo a ľahko, pretože sterilizácia sa nevyžaduje, čo je dôležité pre toto letné teplo.

Zloženie:

mladé cukety 3 kg;

paprika zeleninová 7-8;

paradajky 3 kg alebo paradajková šťava 1 l;

feferónka 1 ks;

ocot 9% 100 gr;

strúčiky cesnaku 6-7;

cukor 200 g;

soľ 6 polievkových lyžíc;

slnečnicový olej 100 g.

Ako vyrobiť korenené jazýčkové cukety na zimu

\ t

Z tohto počtu komponentov sa ukázalo, že je to približne 3,5 - 4 litre koreneného občerstvenia pripraveného na priame použitie.

Prvá vec, ktorú treba urobiť, keď začnete variť, je nakrájať malé tyčinky malej veľkosti šikmo na tenké plátky (jazyky).

Odlúpnite stonku a nakrájajte spolu s paradajkami v mixéri alebo v mlyne na mäso.

Ak máte paradajkovú šťavu, potom je práca zjednodušená - brúsime iba korenie a premiešame so šťavou.

Výslednú kašu varíme, dáme tam cuketu, slnečnicový olej, soľ a cukor.

Po začiatku varu varte na miernom ohni 20 minút. To sa môže zdať na prvý, že cuketa je príliš veľa, ale v hotovom zbere uvidíte, že to nie je. Po asi piatich až šiestich minútach, počas procesu varenia, budú mäkšie a usadí sa.

Teraz je čas pridať ocot a cesnak v cesnakovom lise alebo strúhanku na jemnom strúhadle. Veľa variť ďalších 5 minút. Všetko opatrne zabalte do pripravených pohárov a navinúť.

V zime sa budete poďakovať za vašu tvrdú prácu a jesť ostré jazyky cukiny pripravené na zimu pre obe tváre. Samozrejme, ak váš zber nebude užívať doma oveľa skôr.