Rowan sirup: ako pripraviť dezert z čerstvého, mrazeného a sušeného ovocia červeného rowan

Rowan každú jeseň poteší oko svojimi červenými zhlukmi. Tento strom s neuveriteľne užitočnými plodmi rastie takmer všade. Avšak, mnohí nevenujú pozornosť skladu vitamínov. A márne! Džemy, tinktúry a sirupy vyrobené z červenej ashberry pomáhajú ľuďom s ochoreniami srdca, pečene a obličiek. Prebujme si sirup. Môže byť pripravený z čerstvých, mrazených a dokonca sušených bobúľ rowan.

Zloženie: voda, červený žeriav, cukor Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Pravidlá zberu rowan
  • 2Recepty na sirup z čučoriedky z čerstvých plodov
    • 2.1Recept č. 1
    • 2.2Recept č. 2
  • 3Zmrazený Rowan Berry Syrup
  • 4sirup zo sušeného rowan
  • 5Čas použiteľnosti domáceho sirupu
  • \ t

Pravidlá zberu popola

Ovocie sa môže zbierať v dvoch etapách.

Prvý súbor bol stanovený v septembri. Berry počas tohto obdobia už dosiahol svoju maximálnu veľkosť a nahromadil veľké množstvo užitočných látok. Zber sa vykonáva v celých klastroch, odrezáva sa ostrým nožom zo stromu. Takýto rowan môže byť skladovaný na chladnom mieste bez spracovania až niekoľko týždňov. V septembri berry chutí horké, ale je to táto kvalita, ktorá priťahuje mnoho milovníkov rowan dezerty.

Ak chcete získať jarabinu so sladkým nádychom, musíte počkať, kým sa chytí v jesenných mrazoch.Avšak, nemôžete mať čas čakať na úrodu, ako v neskorej jesene tieto plody sú konzumované vtáky. Je lepšie neriskovať a zbierať horský popol čoskoro. Okrem toho umelé zmrazenie bobúľ v mrazničke pomáha zbaviť sa horkosti.

Jeřáb možno použiť čerstvé, sušené alebo mrazené na budúce použitie.

Recepty na sirup z čučoriedky z čerstvých plodov

Recept č. 1

Pred spracovaním musí byť ovocie oddelené od vetvičiek, preosiate a dôkladne opláchnuté. Bobule ležia vo veľkom hrnci a zalejeme studenou vodou. Hmota sa mieša ručne a potom sa zatemnená voda vypustí. Postup sa opakuje, až kým voda nie je úplne transparentná.

Ovocie sa odvážia, aby sa určili pomery zvyšných zložiek. Na 1 kilogram bobúľ bude potrebovať 1 kilogram granulovaného cukru a 500 mililitrov čistej vody.

Bobule sa umiestnia do vriacej kvapaliny vyrobenej z cukru a vody. Hneď ako sa hmota varí, oheň sa vypne a nádoba sa tesne uzavrie vekom. Rowan sa má podávať infúziou 8 - 10 hodín. Ochladené bobule sa znovu vložia do ohňa a vypnú sa bez varu. Zostáva oddeľovať bobuľovú hmotu od sirupu. Za týmto účelom ho prefiltrujte cez gázu. Bobule môžu byť použité na varenie čaju alebo jesť ako suchý džem.

Recept č. 2

Na libru rowan vziať 600 gramov cukru a 2 šálky vody. Čisté bobule sa šíria v panvici so širokým dnom, ktoré navyše naleje 100 mililitrov vody. Oheň zapnutýmaximálnu hodnotu a zatlačte rowan na 3 minúty. Po tomto postupe sa bobule nakláňajú v cedníku a potom sa pretierajú cez sito. Výsledná hustá šťava sa naleje do horúceho cukrového sirupu, vareného z pôvodne stanoveného množstva cukru a vody.

Hmota sa varí 5 minút a naleje sa do sterilných nádob alebo fliaš.

Mrazený sirup Rowan Berry

Pred varením moruš. Toto sa vykonáva počas prvých 5 hodín v komore plus chladiacej komory a potom sa úplne rozmrazí pri teplote miestnosti. Celkový objem zmrazeného produktu je 1 kilogram.

700 gramov cukru zmiešaného s 200 mililitrami vody. Hmota sa zahrieva na úplné rozpustenie kryštálov a potom sa zavedú rozmrazené bobule. Jam uvarte 5 minút. Potom zatvorte veko nádoby a nechajte hmotu vylúhovať až do úplného vychladnutia.

Sirup sa filtruje cez hrubý rošt a opäť sa privedie do varu. Hneď ako tekutina zaurlit, je naliata do sklenených nádob a tesne uzavretá viečkami.

Sušený rowanový sirup

Sušené ovocie (100 gramov) možno kúpiť v pravidelnej lekárni alebo použiť samo-zberaný rowan. Voda (1,5 litra) sa varí a naleje na ňu ovocie. Miska pevne zabalená a dať plody dobré trvanie. Bude to trvať približne 6 hodín. Po tom, bobule sú odvodnené cez cedník alebo sito, takže voňavé vody v hrnci. Pri tomto objeme tekutiny vezmite 1 kilogram cukru. Hmota sa zahrieva na zahusťovaniestredné teplo a únik na banky.

Sergej Komilov Vám ponúka jednoduchý recept na hustý sirup červeného popola na mede. Táto pochúťka je nielen chutná, ale aj veľmi užitočná

.

Čas použiteľnosti domáceho sirupu

\ t

Domácky sirup možno skladovať pri izbovej teplote aj v chladničke. Ak je polotovar navrhnutý na použitie počas zimy, sirup by mal byť vždy naliaty do sterilných nádob a utesnený viečkami oparenými vriacou vodou. Skladovateľnosť takéhoto výrobku je jeden rok. V teplej nádobe môžete uchovávať až 2 týždne.