Repný sirup alebo ako vyrobiť prírodné repné farbivo.

Repný sirup nie je len sladký nápoj, ale aj vynikajúce prírodné farbivo pri varení. Milujem varenie rôznych dezertov a koláčov, a aby som nepridával umelé farbivá k mojim kuchárskym výrobkom, používam nádherný repný sirup pripravený podľa tohto domáceho receptu.

Zložky: kyselina citrónová, cukor, repa

Ako urobiť prírodné potravinárske farbivo z repy.

Borachek bordovej farby sa musí najprv umyť zo zvyškov zeme a ošúpať a dôkladne opláchnuť.

Väčšie druhy koreňovej zeleniny sa narezú na 2 až 4 kúsky a potom sa doslova nalejú dva alebo tri prsty vodou a varia sa 3 až 5 hodín až do úplného varenia. Bude to dobré, ak to dokážete urobiť pre pár.

Ďalej by mala byť pripravená varená repa jemne nasekaná a šťava sa filtruje cez gázu.

Zmiešajte so šťavou uvoľnenou počas varenia koreňovej zeleniny a znovu napnite.

Potom pokračujte vo varení sirupu, občas ho premiešame. Po redukcii prípravku na požadovaný stav pridajte granulovaný cukor podľa vašich predstáv.

Ak neočakávate, že by ste takýto kus uložili na dlhú dobu, potom ho môžete uložiť len do kuchyne, ale samozrejme do chladničky.

Ak však varíte sirup repy do budúcnosti, musíte pridať trochu (asi jeden gram na liter šťavy) kyseliny citrónovej alebo citrónovej šťavy tesne pred začiatkom varu. Kyselina citrónová nie jedať mu cukrový cukrík a dať mu príjemnú kyslú chuť.

Vedieť, ako urobiť prírodné farbivo z repy, môžete ľahko urobiť veľa dezerty, chutné namáčanie na koláče, aby krásne želé a mnoho ďalších chutných vecí. A aké potravinárske farbivá z ovocia alebo zeleniny robíte? V komentároch nechajte svoje komentáre a možnosti na výrobu takýchto sirupov.