Reďkovkový sirup: spôsoby, ako urobiť domáce liek proti kašľu - ako urobiť čierny reďkovkový sirup

Reďkovka je jedinečná zelenina.Táto koreňová plodina je prirodzené antibiotikum, ktorého antibakteriálnou zložkou je lyzozým.Reďkovka je tiež bohatá na éterické oleje, vitamíny a minerály.To všetko spôsobuje jeho použitie na lekárske účely.Najčastejšie sa koreňová plodina používa na liečbu ochorení dýchacích ciest, pečene a zápalových procesov v mäkkých tkanivách tela.Základnou dávkovou formou je šťava alebo sirup.

Zloženie: med, reďkovka, cukor Čas na záložku: Celý rok

V modernom poľnohospodárskom podniku sa pestuje niekoľko odrôd tejto zeleniny.Reďkovka je čierna, biela, zelená.Rozlišujte aj letné a zimné odrody.

Najpopulárnejší a najúčinnejší liek je vyrobený z čiernej reďkovky.V tomto článku sa podrobne pozrieme na prípravu sirupu z čiernej reďkovky a uvedieme aj príklady prípravy lieku z iných odrôd tejto koreňovej plodiny.

Obsah

  • 1Sirup z reďkovky medovej - 3 spôsoby prípravy
    • 1.1Sirup v koreňovej zelenine
    • 1.2Ako pripraviť sirup, ak je reďkovka malá
    • 1,3Rýchla voľba
  • 2Zriedkavý cukrový sirup
  • 3Zelený a biely reďkovkový sirup
  • 4Akovziať si reďkovkový sirup na lekárske a profylaktické účely
  • 5Ako uchovávať vzácny sirup

Reďkovkový medový sirup - 3 spôsoby prípravy

Korenový sirup

Stredne veľké alebo veľké reďkovky vyprané pod tečúcou vodou. Na obzvlášť znečistených miestach sú pokryté tvrdou plastovou kefou. Dôkladne očistená koreňová plodina je vizuálne rozdelená na 3 časti bez zohľadnenia chvosta. Horná tretina sa odreže ostrým nožom. Toto bude tzv.

Vo zvyšku koreňa je vytvorená drážka. V závislosti od veľkosti zeleniny môže byť od 2 do 4 centimetrov. Buničina z okrajov zárezu by mala zostať 1 - 2 cm.

Aby sa zabránilo pádu konštrukcie, umiestni sa do šálky alebo hrnčeka vhodnej veľkosti.

K otvoru sa pridáva tekutý med tak, že 5-7 milimetrov ostáva až do hornej časti rezu. Ak sa nádoba úplne naplní, výsledná šťava bude vytekať z reďkovky. Na vrchole "suda" je uzavretá "veko", a nechať stáť pri teplote 20 - 22 stupňov. Čisté reďkovky v chladničke nie sú potrebné.

Veľmi skoro, doslova za 30 minút, keď sa med rozpustí, sirup môže byť použitý na lekárske účely.

Aby sme sa nemuseli obávať, že úroda koreňa pretečie a liečivý liek sa vyleje, je možné štruktúru mierne vylepšiť.

Na tento účel sa diera pre med vyrába spôsobom opísaným vyššie. Malý ostrý nôž odrezal chrbticu a zanechal plátok s priemerom 1,5 - 2 cm. V tomto mieste je reďkovka prepichnutá okrajom noža na 2 - 3 miestach. Tento polotovar sa umiestni na malé čisté sklo alebo hrnček a položí sa správne množstvo medu. naako tvorba medu sirup, nebude hromadiť v hornej časti koreňa, a bude prúdiť do prázdnej nádoby umiestnené nižšie.

Victoria Orlova vo svojom videu vám predstaví najlepší liek proti kašľu - čierna reďkovka s medom

Ako vyrobiť sirup, ak je reďkovka malá

Ak majú korene malú veľkosť a nie je vhodné, aby sa v nich vytvorili zárezy, potom môžete použiť iný spôsob extrakcie sirupu.

Očistite reďkovku, olúpajte a zbavte kože ostrým nožom. Potom sa dužina rozreže na kocky s bočnou šírkou 1 centimeter alebo kockami s dĺžkou 1,5 - 2 cm.

Kusy sa umiestnia do plastovej nádoby alebo sklenenej nádoby. V závislosti od množstva reďkovky pridajte 1 - 2 polievkové lyžice medu. Zvyčajne sa med a zeleninové rezy prijímajú v pomere 1: 2. Po 20 - 30 minútach už môžete užiť prvú dávku zázračného lieku.

Rýchla voľba

Táto metóda je vhodná pre tých, ktorí nemajú čas čakať na tvorbu sirupu z veľkých kusov reďkovky.

Koreňová plodina sa premyje a úplne ošúpa. S pomocou strúhadla s priemernou alebo malou sekciou sa zelenina obrúsi na triesky. Pretože reďkovka je dosť šťavnatá, šťava začne vyniknúť už v štádiu brúsenia. Pripravené rezy sa naplnia medom a čakajú 4 až 5 minút. Potom sa hmota prefiltruje cez gázovú tkaninu a výsledný sirup sa použije ako liečivá zmes.

Zriedkavý cukrový sirup

Pre niektorých ľudí s alergiami, výrobkyVčelárstvo je tabu. V tejto situácii, zachrániť obyčajný cukor. Tento produkt je tiež hygroskopický. Reďkovkový cukrový sirup sa dobre vyrovná s chorobou, ale celkový prínos pre telo bude samozrejme oveľa nižší v porovnaní s medovým sirupom.

Pozrite si video z kanála Nina Key na cukorovom sirupu na varenie

Zeleninový a biely reďkovkový sirup

Na lekárske účely možno použiť aj iné odrody koreňov. Technológia varenia vzácneho sirupu bielej a zelenej reďkovky je absolútne podobná technológii, ktorá sa používa na výrobu liekov z ich čierneho chlapca. Koreňové plodiny majú zároveň o niečo menšie množstvo zdravých látok a miernejšiu chuť.

Ako užívať reďkovkový sirup na lekárske a profylaktické účely

Reďkovkový sirup sa používa na lekárske účely od 3 do 5-krát denne. Pre dospelých, jednorazová dávka - 1 polievková lyžica, pre deti - 1 čaj. Ako preventívne opatrenie sa sirup užíva raz denne pred jedlom v priebehu 1 mesiaca. Neprekračujte dávkovanie, pretože reďkovka má dosť silný účinok na telo.

Ako uchovávať vzácny sirup

Čerstvo pripravené lektvary sa môžu skladovať jeden deň pri izbovej teplote. Počas tejto doby sa periodicky pridáva množstvo medu. Skrčený a znížená veľkosť koreňovej plodiny naznačuje, že v reďkovke nie je šťava. Sirup sa vypustí do malej nádoby, uzavrie sa vekom a uloží do hlavného oddelenia.Chladnička 3 dni.