Red hot pepper a paradajková omáčka - chutný a jednoduchý recept na zber Appetitka na zimu.

Horké pečené korenie konzervované v pikantnej paradajkovej omáčke v našej rodine sa nazýva Appetitka. Stalo sa to, ako asi hádate, zo slova "chuť k jedlu". Rozumie sa, že takéto korenené jedlo by malo spôsobiť chuť do jedla. Hlavnou zložkou je horké korenie a paradajková šťava.

Zložky: horké korenie, paradajky, rastlinný olej, cukor, soľ

Existuje dojem, že feferóny sú škodlivé pre žalúdok, ale nie je to tak. Hot pepper je úžasná zelenina. Pomáha trávenia, zvyšuje imunitu, pomáha znižovať krvný tlak, pomáha v boji proti infekčným ochoreniam. Ľudia, ktorí konzumujú horké korenie sú zriedka zistené, že onkologické ochorenia.

Na prípravu chuti na zimu potrebujete 3 kg feferónky, 5 kg paradajok, 200 g soli, 250 g cukru, 500 ml rastlinného oleja. Z tohto počtu výrobkov by malo byť 6 kusov 1 l plechoviek.

Ako urobiť pikantnú paradajkovú omáčku s celým korením.

Na začiatok budete potrebovať horké červené mäsité korenie, aby sa tento jednoduchý recept. Potom nebude úroda veľmi korenistá a chutná.

Môj korenie, odrezať chvosty, piecť v rúre, ale nie mäkkosť, ale zostať pevný.

Samostatne urobíme prípravu paradajkovej šťavy, z ktorej pripravíme pikantnú paradajkovú omáčku.

Odstraňujeme pokožku z dobre vyzretých paradajok, vyrezáme miesta blízkostopky, narezané na časti a variť 7-10 minút. Keď trochu vychladne - brúsime cez sito.

Varte paradajkovú šťavu 20 minút, pridajte rastlinný olej, soľ, cukor, ponorte do pečeného korenia a varte 5-6 minút. Opatrne zasahujeme, aby sa korenie nerozpadlo.

Pripravenú omáčku nalejeme do čistých 800 ml alebo 1 litrových pohárov, alebo dokonca 0,5 litra, navíjame, otočíme, zabaľujeme a uchovávame, kým nevychladne.

Horúca omáčka Predkrm s horkým korením sa môže skladovať dlhý čas v špajzi. V zime ho odvážne pridáme k hlavným jedlám, rozotierame na sendviče, použijeme na pizzu.