Recept: strúhané jablká vo vlastnej šťave - najprirodzenejšia, jednoduchá a chutná forma zberu jabĺk na zimu.

Jablká vo vlastnej šťave sú najjednoduchším a najjednoduchším receptom na zber jabĺk na zimu. Neverte? Prečítajte si recept a presvedčte sa sami.

Zložky: cukor, jablká

Zložky, ktoré potrebujeme:

- jablká - 3 kg

- cukor - 300 g

Jablká na varenie vo vlastnej šťave.

Berieme najväčší strúhadlo, ktoré je k dispozícii vo vašej kuchyni a trieť na ňom umyté jablká.

Jablká nakrájané týmto spôsobom by sa mali okamžite prikryť cukrom, premiešať a rozotrieť na podlahu jednolitrovými nádobami.

Nádobky zakryte viečkami, ktoré sa musia prevariť a sterilizovať.

Keď sa jablká počas sterilizačného procesu zohrejú, cukor sa začne topiť a samotná hmotnosť sa výrazne zníži. Takže, keď sa to stane, potom hlásiť na drvené jablká - na veľmi ramená plechoviek. Sterilizovať banky, po oznámení druhej dávky jabĺk, budete potrebovať najmenej dvadsať minút. Potom ich zvinúť a nechať vychladnúť priamo vo vode.

Jablká pripravené podľa tohto receptu sa môžu podávať s takými pokrmami, ako sú palacinky, pudingy, palacinky, kastroly a iné. Ale v našej rodine je to najchutnejšie plnivo pre koláče a iné sladké pečivo. Neváhajte použiť zberané jablká vo vlastnej šťave a rovnako ako samostatná pochúťka.