Recept na krvnú klobásu varenú doma s prídavkom sadla a korenia.

Bežná saláma sa pripravuje pridaním mäsa a pohánkovej kaše. A tento recept je výnimočný. Delicious krvinky robiť len s pridaním krvného tuku a voňavé korenie. Ukazuje sa, že tento prípravok je veľmi jemný a chutný.

Zložky: klinčeky, nové korenie, krv, muškátový oriešok, sadlo, soľ, kumín, mleté ​​korenie

Ako si vyrobiť vlastnú salámu so slaninou a korením.

Zmiešajte čerstvú bravčovú krv so soľou - klobása dá chuť a zachráni krv pred zrážaním. Ak krv už má zrazeniny, potom ich otočte cez mlynček na mäso alebo trite cez sito.

Nakrájajte čerstvý tuk na veľmi malé kúsky - vezmite 1,5 kilogramu na 3 litre krvi.

Zmiešajte tuk s krvou a pridajte chuť na nové korenie a čierne korenie, muškátový oriešok, rascu, klinčeky - všetky korenia pred nakrájaním. Mince skúsiť na slanosť - ak sa ukáže trochu, potom pridajte soľ.

Naplňte tukové prasa črevá krvou a korením a tukom a vopred odstráňte hlien a tuk a dôkladne ich umyte soľou. Soľ v tomto prípade umožní črevám zbaviť sa nepríjemného zápachu.

Naplnené črevá, kravaty na oboch stranách strohými nitkami alebo šnúrkou na varenie.

Vložte surovú krvnú salámu do hrnca s teplou vodou (40 stupňov). Zapnite oheň pod panvou a nechajte vodu variť. Pomalá klobásazahrievajte 30-35 minút a potom ho vyberte do misky, aby sa ochladila. Ak sa klobása počas naprašovania napúča, potom ju prepichnite ihlou.

Takáto domáca saláma sa môže skladovať v chladničke až 7 dní.

Môže sa jesť za studena aj za tepla. V druhom prípade je možné vyprážať lahodnú krv v koženom bravčovom tuku.