Recept na hrozno kompót na zimu s fotografiou - lahodný hroznový kompót pomocou jednoduchého receptu bez sterilizácie.

Každý vie, aké užitočné hrozno - to je všeobecné posilnenie imunitného systému, ochrana pred rakovinou, eliminácia toxínov z tela, prevencia predčasného starnutia a prevencia kardiovaskulárnych ochorení. Preto si naozaj chcem ponechať takéto „vitamínové korálky“ na zimu. Za to, podľa môjho názoru, nie je nič lepšie a chutnejšie ako to, ako roll kompót podľa tohto jednoduchého receptu bez sterilizácie. Ako to urobím každú jeseň - poviem vám krok za krokom.

Zloženie: badyan, vanilka, hrozno, klinčeky, škorica, ; a) kyselina citrónová, cukor \ t

Na tento účel odoberte hrozno akejkoľvek odrody. Dokonca aj od zvyčajného "frézovania" dostanete skvelý nápoj. Ale môžete si vziať zmes odrôd a potom bude váš kompot s pôvodnou chuťou, ktorá bude závisieť od množstva plodov, ktoré beriete.

Pre trojlitrovú nádobu budete potrebovať až 1 kg hrozna, 1 šálku cukru, sp tsp. kyselina citrónová, korenie podľa chuti.

Ako urobiť kompót z hrozna na zimu.

Hrozno jemne odreže vetvy, odstráni sa poškodené, umyje sa pod tečúcou vodou a nechá sa dobre odtiecť.

Naplňte trojlitrovú plechovku (predtým umytú a sterilizovanú) o jednu tretinu. To je dosť dosť, aby si bohaté chuť a farbu.

Uveďte asi 2,5 litra vody, pridajte cukor, zamiešajte, kým sa nerozpustí, a nalejte hrozno do pohárov.

Zakryte čistým vekom a nechajte pôsobiť 15 minút.

Po uplynutí času dajte na nádobu veko s otvormi a nalejte sirup do panvice.

Táto kvapalina by sa mala opäť uvariť pridaním kyseliny citrónovej. V tejto fáze varenia je malá jemnosť: ak chcete rafinovanú chuť, nové príjemné pocity, pridajte svoje obľúbené korenie do vriaceho sirupu. Môže to byť škorica, klinčeky, vanilka alebo hviezda hviezdicového anízu. Hlavná vec - nepreháňajte to s množstvom a nezabudnite na kmeň pred naliatím do nádoby.

Po druhom preliatí by mali byť naše polotovary zaklinené, otočené hore nohami a zabalené na jeden deň do teplej prikrývky.

Nebojte sa, ak sa vám zdá, že hroznový kompót sa ukázal byť bledý. Od okamihu každodenného švu sa nápoj naplní, nasýti chuťou a farbou hrozna a bude konečne pripravený za mesiac.

Lahodný kompot vyrobený podľa tohto jednoduchého receptu je krásne uložený v špajzi a nepotrebuje špeciálne teplotné podmienky.

Foto. Kompaktujte z hrozna bez sterilizácie.

Tento zdravý domáci nápoj ocenia dospelí, deti, vo všedné dni a na sviatky. A vďaka krásnej farbe a vynikajúcej chuti z nej môžete v zime vyrobiť aj želé.