Recept je spôsob, ako urobiť jam - jahodový džem - hrubé a veľmi chutné.

Pre mnohých je jahodový džem najlahodnejším jedlom na svete. Títo milovníci jahodového džemu ju pripravia na zimu aj z tých najkrajších a veľkých bobúľ.

Zložky: voda, jahody, cukor Čas do zálohy: Pružina, 12) Leto

Hoci v skutočnosti sa môže pripraviť z takzvaného „odpadu“ jahôd - zrelé bobule strednej a malej veľkosti.

Píšem náš domáci recept na džem. Veľmi sa mi páči, pretože je veľmi jednoduchá a chutná. Ako urobiť jahodový džem na zimu.

1. Vypočítané bobule, umyť a počkať, kým voda nevytečie.

2. Ponorte bobule do horúceho sirupu a varte do varenia, neustále miešajte a odstráňte penu.

3. Niekde za 35-40 minút po začiatku varu je produkt pripravený.

Foto. Jahodový džem

4. Pri ďalšom horúcom zaseknutí naplníme plechovky a necháme vychladnúť.

5. Plechovky sú uzavreté opakovane použiteľnými viečkami, ktoré sú vopred utreté vodkou.

Na konci varenia jahodový džem na zlepšenie farby pridajte trochu kyseliny citrónovej. Po prijatí tekutého džemu by sa banky mali sterilizovať 15 - 20 minút a navinúť.

Príprava džemu z jahôd si vyžaduje tieto zložky: 1 kg bobúľ, 1 kg cukru, 1 polievková lyžica. voda.

Na zlepšenie chuti jahodového džemu si môžete namiesto vody vziať šťavu z angreštu, jablká, červený ríbezle. Vyskúšajte rôzne možnosti a pozbierajte v domácnostipodmienky jahodový džem, získa nové chuť a prospešné vlastnosti.

Foto. Jahodový džem