Rebarbora jam: lahodné recepty na zimu - ako urobiť rebarborový džem doma

Rebarbora je rozľahlá rastlina pohánkovej rodiny, ktorá pripomína vzhľad lopúcha. Široké, veľké listy sa nejedia, len dlhé, mäsité stonky sa používajú na varenie. Chuť rebarborových stopiek je sladká a kyslá, takže sú vhodné na varenie prvých jedál a sladkých dezertov. Jeden z najobľúbenejších rebríkov je jam. Je pripravený pomerne rýchlo a veľmi jednoducho. V tomto článku budeme hovoriť o všetkých zložitostiach tvorby džemu.

Zloženie: pomaranč, voda, rebarbora, cukor Čas do záložky: Leto

Obsah

  • 1Príprava rebarborových stoniek
  • 2Recepty na rebarbora
    • 2.1Klasická verzia
    • 2.2Jam rebarbory ​​v pomalom hrnci
    • 2.3Rebarbora v mikrovlnnej rúre
    • 2.4Rebarbora s pomarančom
  • 3Chuťová aréna rebarbory ​​
  • 4Ako skladovať džem

Príprava rebarborových stoniek

Stonky rebarbory ​​nie sú narezané, ale prasknú až po samotný koreň kríka. Urob to od mája do polovice júna. Ďalšie zhromažďovanie sa zastaví až do budúceho roka, pretože rastlina začne hromadiť veľké množstvo kyseliny šťaveľovej, ktorá je nebezpečná pre telo. Z toho istého dôvodu nie sú listy rastliny konzumované.

Zozbierané stopky bez zelenej časti, umyté a vyčistené. Čistenie je potrebné odstrániťhorná tenká vrstva stoniek. Je veľmi vhodné odstrániť pokožku malým nožom.

Lúpané stopky sa narezávajú na kocky alebo kocky dlhé 1 - 2 cm a začínajú sa od nich variť. Ak sa použijú odrody rebarbory ​​so zelenočervenými stopkami, potom sa konečný produkt ukáže ako nazelenalá farba, a ak sú stopky úplne červené s belavou dužinou, potom sa džem zmení na bledoružový.

Recepty na rebarborový džem

Klasická verzia

V prípade džemu vezmite 1 kilogram vyčistenej rebarbory ​​a 1 kilogram cukru. Rozdrvené stopky sú pokryté cukrom a dobre premiešané. V tejto forme by výrobky mali stáť 12 - 20 hodín. Keď vynikne dostatočné množstvo šťavy, položte hmotu na pomalý oheň a zahrejte sa na pol hodiny. Výsledná pena sa odstráni lyžičkou.

Po 30 minútach varu sa džem vypne a nechá sa niekoľko hodín variť. Pred pradením do pohárov sa rebarborový dezert opäť zahreje na var.

Jam rebarbory ​​v pomalom hrnci

Nakrájané plátky rebarbory ​​sa umiestnia na panvicu pomalého variča a potiahnu cukrom. Na 1 kilogram zeleniny rezať 1,5 kg granulovaného cukru. K hlavným produktom sa pridá 150 ml vody. Kryt multikolóna je zatvorený a jednotka je nastavená na režim „Quenching“ na 45 minút. Po signalizácii pripravenosti sa multicooker vypne a jam sa mieša. Ak chcete získať homogénnejšiu hmotu, v prípade potreby zaseknite v mixéri.

Rebarbora dezert vmikrovlnná rúra

Táto expresná metóda je vhodná pre tých, ktorí sa nikdy nepokúšali pripraviť rebarborový džem a nepredstavujú chuť takéhoto kusa. Po príprave džemu len z jedného výbežku rebarbory, bude možné pochopiť, do akej miery pripraviť sochory na zimu, a ktoré prísady do vašej chuti budú vhodnejšie v rebarbory.

Takže jeden výhonok rebarbory ​​sa rozdrví na kocky a rozreže sa na hlboko odolnú hlbokú platňu. Plátky zmiešané s dvoma lyžicami cukru a štyri polievkové lyžice vody. Kapacita vložená do mikrovlnnej rúry. Pripravte si zaseknutie pri maximálnom výkone po dobu 10 minút. Počas tejto doby sa prevádzka zariadenia dvakrát pozastaví, aby sa nádoba premiešala.

Rebarbora s pomarančom

Na prípravu tohto džemu si vezmite 1 kilogram ošúpaných a nasekaných rebarborových stopiek a 1 veľkú oranžovú. S citrusmi jemne nastrúhajte šupku a vyčistite ju od zvyškov bielych koží. Rezy rebarbory, pomarančovej dužiny (pitted) a kôry prechádzajú cez mlynček na mäso. Rozdrvená hmota sa prenesie na panvicu na varenie marmelády, naleje 100 ml vody a nechá sa 10 minút variť na najmenšom ohni. Potom sa 1,5 kg cukru vstrekne do rastlinnej hmoty v malých porciách a varí sa ďalšiu štvrtinu hodiny. Hneď ako sa na povrchu zaseknutého papiera takmer prestane tvoriť silná pena, oheň sa vypne.

Kanál "Recepty a tipy od Aleny" predstavuje vašej pozornosti recept na lahodný rebarborový džem, skrútenýcez mlynček na mäso

Aróma na rebarbory ​​

Okrem pomaranča môžete ozdobiť chuť džemu pomocou prírodnej citrónovej šťavy, zázvoru alebo škorice. Čerstvé tóny mäty alebo rozmarínu pridajú do dezertu novú poznámku.

Ako skladovať džem

Ak plánujete uskladniť zaseknutý papier nie príliš dlho, až do šiestich mesiacov, potom sa horúca hmota naleje do čistých suchých pohárov bez ich sterilizácie. Kryty používajú akékoľvek. Ak je objem polotovarov rebríka dosť veľký a výpočet je pre dlhú skladovateľnosť, potom sa polotovar uzavrie v sterilných nádobách a uzavrie sa tepelne spracovanými viečkami.