Rannet jam: osvedčené metódy varenia dezert - ako variť paradise jablkový džem na zimu

Malé jablká odrody „Ranetki“ sú veľmi obľúbené. Urobia nádherný džem. Je to o jeho príprave dnes bude diskutovať v našom článku.

Zložky: voda, citrón, kyselina citrónová, injekcie, cukor, 12) šťava Čas do záložky: Jeseň

Ranetki rastie ako rafinovaná kultúra v záhradách a kuchynských záhradách, ale existujú aj divokí predstavitelia tejto odrody. Ak ste mali možnosť zbierať divoké pečivo, potom sa uistite, že dezert z nich sa ukáže byť menej chutné ako zo záhradných jabĺk.

Obsah

  • 1Príprava hlavnej zložky
  • 2Príprava plechoviek na konzervy
  • 3Recepty z rajského džemu
    • 3.1Úplne s chvostmi
    • 3.2Rezy
    • 3.3Z voľnej prírody
    • 3.4V multicolor s ovocnou šťavou
  • 4Ako skladovať obrobok

Príprava hlavnej zložky

Umyté jablká. Je žiaduce venovať pozornosť každému jablku. Nech im veľa, ale usilovná práca, bude mať prospech len výsledok. Po vodných postupoch sa jablká odhodia späť na sito a nechajú sa uschnúť.

Ďalej je potrebné ovocie vyriešiť. Najmenšie jablká ležali oddelene. Nezlomia stonku. Jam sa varí s ním. Aby sa nebeské jablká nerozpadli a rýchlejšie sa kŕmili sladkým sirupom, prepichli ich špáradlom. Urob to zo stranystonka, snaží sa prepichnúť jablko o polovicu alebo o niečo viac.

Väčšie a čiastočne poškodené ovocie je vyčlenené na výrobu džemu.Po vyšetrení odstráňte hnité časti a červí dierky.Jablká sú rezané ľubovoľne, v závislosti od ich veľkosti.Kosti a sejačky nie sú narezané.S nimi bude chuť džemu intenzívnejšia a získajú korenisté tóny.Hoci toto je obchod všetkých.Ak nechcete naraziť do malých kostí v hotovej miske, potom je lepšie ich ihneď odstrániť.

Mimochodom, regál môže byť mrazený alebo sušený a používaný v zime na varenie kompótov.

Príprava plechoviek na zber

Je najlepšie odobrať malé plechovky na zachovanie rozvojového džemu.Optimálny objem je 500-800 mililitrov.Nádoby sa umyjú bezchybne, najlepšie zo sódy a potom sa sterilizujú.Existuje mnoho spôsobov sterilizácie: v pare, v rúre av mikrovlnnej rúre.Všetky možnosti predspracovania plechoviek sú opísané v článkoch.

​​

Recepty rajského džemu

Celé s chvostom

Celozrnný džem s stonkami - dekorácia akéhokoľvek stola.Ale variť, musíte poznať nejaké jemnosti.Už sme hovorili o tom, že jablká sú pred varením prepichnuté.Tiež by ste mali venovať pozornosť skutočnosti, že džem nie je možné miešať.

Takže všetko je v poriadku.Kilogram nebeských jabĺk sa umyje a prepichne špízom.V širokej hrnci alebo smaltovanej panvici sa sirup varí z 1,5 pohára vody, 1,2 kilogramu cukru a 1/3 lyžičky prášku.kyselina citrónová.

Jablká sa spustia do varnej bázy a oheň sa okamžite vypne. Na jablká "utopil", nastaviť útlak. Za týmto účelom, prikryť ovocie s širokým plochým tanierom a umiestniť pohár vody na vrchole. Stačí pol litra. Hlavná vec je, že jablká nie sú poškodené pod hmotnosťou nákladu. V tomto stave sa zaseknutý papier ponechá 3-4 hodiny.

Po čiastočnom nasýtení sirupom sa vložky začnú variť. Hmota sa najprv privedie do varu pri vysokom teple a potom sa teplo zníži tak, že sa džem mierne zahrieva. Aby nedošlo k poškodeniu ovocia, džem sa nemieša, ale sirup sa vyleje na jablká na vrchole, naberanie sladké základne na okraji panvy. Doba varenia - 5 minút.

Potom sa sochory ochladia zakrytím jabĺk nákladom. Po 8-10 hodinách sa pokračuje v varení. Postup je rovnaký: priveďte do varu, varte 5 minút, nalejte sirup a potom vychladnite. Pred švom do brehov je rajový džem opäť privedený do varu, ale už nie je varený.

Horúca hmota sa umiestni do pripravených nádob a okamžite sa odstredí.

Pozrite si video recept z kanálu Varenie s nádejou

Rezy

Aby bol džem priehľadný, jablká sa počas procesu varenia nemiešajú a rovnako ako v predchádzajúcom recepte sa nalievajú na sirup.

Plátky jabĺk (1,5 kg) sa nalejú šťavou z jedného citróna. Citrusy nedávajú lobule tmavé. Potom sa plody nalejú 500 g cukru a jemne sa premiešajú. Nie je potrebné horiť, je dôležité zachovať pôvodnú formu rezania.

Z 200 mililitrov vody a 1 kilogramu granulovaného cukru varia základňu na džem. Je lepšie používať nádobu so širokým dnom. Kandizované plátky paradajok jablká ležia v sirupe len po varu.

S drevenou lyžicou sa plátky jabĺk „utopia“ v sladkom základe a vylejú sa sirupom zo strán nádoby na varenie. Kotly sa musia variť maximálne 3 minúty. Okrem toho by nemalo byť žiadne aktívne prebublávanie, inak sa jablká rozpadnú a sirup stratí svoju transparentnosť. Po prvom varu sa požiar vypne a džem sa ochladí, prikryje sa čistým uterákom po dobu 8-10 hodín. Potom sa postup varu opakuje.

Na jamy z plátkov v plátkoch bude stačiť variť dvakrát. Súčasne sa kúsky ovocia ľahko narežú nožom a sirup zostáva transparentný.

Horúci dezert sa naleje do sterilných plechoviek a naskrutkuje sa s čistými viečkami.

Pozri video tutoriál o varení pomarančového džemu z kanála „Pozitívne tesnenie“

Z voľnej prírody

Jablková divočina je nemenej chutnou základňou pre džem. Sú to menšie menšie odrody a kyslejšia chuť. Z tohto dezertu získava pôvodnú sladkokyslú, mierne zvieravú chuť. Vzhľadom k tomu, že divoké malé hádzače, sú varené úplne. Chvosty sú ponechané alebo odstránené podľa potreby.

Jam sa vyrába rovnakou technológiou ako džem z celých pasienkov so stonkami. Recept je opísaný vyššie.

Kanál Estradaua ponúka svoj recept s plátkami citróna a koreňom zázvoru

.

Bmulticooker s ovocnou šťavou

V nádobe s objemom 5 litrov nalejeme viacfarebne 200 ovocných šťáv a pridáme kilogram cukru. Akonáhle sa voňavý sirup varí, položte rasenki, nakrájajte na 2 alebo 4 časti. Celková hmotnosť rezu - 1 kilogram. Kosti nemôžu byť odstránené.

Multifunkčná súprava "kalenie". Zaseknutý papier uvarte s otvoreným vekom. Akonáhle šťava znovu začne variť, začnú naliať vodu s drevenou alebo silikónovou lyžičkou na vrch regálu. Po 10 minútach je pomalý varič vypnutý a bez zatvorenia veka nechajte jamku vychladnúť. Zhora, aby ste sa vyhli prachu, zakryte viacvrstvovú misu uterákom.

Po úplnom ochladení sa pokračuje v varení. Počet návštev s varom a chladením je tri. Po poslednom varu sa džem vloží do pohárov a prikryje sa vekom.

Upozornenie: Je veľmi dôležité, aby sa viacvrstvová misa naplnila len do polovice. Inak môže blok s aktívnym varom rozbiť vykurovacie prvky zariadenia.

Ako skladovať obrobok

Ranetochnoe jam po balení, nemôžete zahriať deky a deky. To bude stačiť na prirodzené ochladenie pri teplote +22 ° C + 25 ° C. Obrobok je krásne udržiavaný v zime v suteréne alebo v podzemí.

Nezabudnite na ďalšie polotovary, ktoré sa dajú pripraviť na zimu z trhu. Je to veľmi chutná šťava, ponuka džem, pastila a voňavý džem.