Rakytníkový sirup: ako urobiť zdravý nápoj z bobúľ a listov rakytníka

Skutočnosť, že rakytník je veľmi užitočný, bol na internete napísaný viac ako jeden článok.Toto bobule je jednoducho jedinečné.Má hojenie rán a vlastnosti proti starnutiu a obsahuje aj látky, ktoré môžu aktívne odolávať nachladnutiu a vírusom.Dnes vám povieme, ako urobiť zdravý sirup z rakytníka - spojenca v boji proti akýmkoľvek ochoreniam.

Zloženie: voda, listy rakytníka rakytníka, rakytníka, cukru Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Zber a spracovanie plodov rakytníka rakytníka
  • ]
  • 2Ako vyrábať sirup z rakytníka
    • 2.1Z čerstvo zbieraných bobúľ
    • 2.2Z mrazených bobúľ [[]21]
  • 3Sirupy z rakytníka rakytníka
    • 3.1Čerstvé
    • 3.2 Zo sušených surovín
  • 4Ako ušetriť rakytníkový sirup na zimu

Zber a spracovanie bobúľ rakytníka ]

Zoberte si samoopyt rakytníkaproaktívne - to nie je jednoduchá záležitosť!Strom vetvy pichnúť a snažiť sa zraniť ruky, ale existujú spôsoby, ako rýchlo vybrať bobule.Príklad takejto zbierky je uvedený vo videu z kanála "Strýček Robot"

Môžete tiež zbierať bobule ručne, odrezať ich najprv zo stromu s vetvičkami.Potom sa vetvy zbavia ovocia ostrým nožom.

Ak nemáte vlastný ker, rakytník sa dá kúpiť na miestnom trhu alebo v obchode, zmrazený.

Čerstvé bobule, bezchybne, \ tpremyje. To by malo byť vykonané čo najskôr po zbere, inak sa rakytník rýchlo krčí a začne dávať šťavu.

Po úprave vody sa bobule položí na cedník a nechá sa mierne vyschnúť.

Vo varení a na lekárske účely používajú nielen ovocie, ale aj zeleninu z rakytníka. Zber listov sa uskutočnil začiatkom leta, pred kvitnúcimi rastlinami.

Na prípravu sirupu môžete použiť čerstvé aj zelené. Suché listy možno obstarávať samostatne alebo zakúpené v lekárni.

Ako si vyrobiť sirup z rakytníkov

Z čerstvo zbieraných bobúľ

\ t

Umyté a sušené ovocie v malých porciách sa vloží do kuchynského robota a prepichne sa 30 sekúnd. Je dôležité, aby bobule stratili svoju pôvodnú štruktúru a premenili sa na kašu.

Táto hmota sa prenesie na sito, pokryté gázou na vrchu, a zatiaľ čo šťava tečie, ďalšia časť bobúľ sa vyrazí do mixéra. Tak príďte so všetkým dostupným rakytníkom. Oblasť tohto postupu, berry skiny s kameňmi stlačiť cez tkaninu.

Ako vyrobiť šťavu z rakytníka rakytníka pomocou mixéra povedie video z kanála "Ksu Sun"

Množstvo výslednej šťavy sa meria pomocou kadičky alebo nádoby s presným posunom. Toto sa vykonáva s cieľom určiť množstvo cukru na zber. Za každý liter šťavy vezmite 1,2 kilogramu cukru.

Koncentrát sa zmieša s cukrom a poskytne mu čas na vlastné rozpustenie. Na urýchlenie tohto procesu je hmotnosť mierneteplo na ohni, nie var. Vykurovanie na 60 - 70 stupňov bude dostačujúce.

Z mrazených bobúľ

\ t

Mrazené plody rakytníka rakytníka dokonale zachovávajú všetky svoje prospešné vlastnosti. Nemajú strach z mrazu, pretože na odloženie prípravy sirupu, napríklad na zimné obdobie, keď je oveľa viac voľného času, sú zmrazené.

Na prípravu sirupu vezmite 2 kilogramy mrazených bobúľ, 900 gramov granulovaného cukru a 1 šálku prevarenej vody.

Pred varením sa bobule rozmrazia. Postupujte postupne: počas prvých 10 až 12 hodín v chladničke, potom pri izbovej teplote.

Rozmrazené bobule prechádzajú lisom na odšťavovanie. Šťava môže byť pripravená tak, ako je opísané vyššie.

Šťava z rakytníka sa zmieša s vodou a cukrom. Hmota sa zahrieva, aby sa zrná cukru rozpustili. Nie je potrebné variť sirup.

Sirupy z rakytníka rakytníka

\ t

Čerstvé

Na 1 šálku, úplne upchanú čerstvými listami rakytníka rakytníka, vezmite pol litra vody a 500 gramov cukru. Listy sa vylejú vriacou vodou a udržiavajú sa pod vekom po dobu 4-5 hodín. Potom sa hmota prefiltruje. Do infúzie sa pridá cukor. Na zahustenie hmoty sa varí na strednom ohni 10 minút.

Zo sušených surovín

Sušené listy (4 polievkové lyžice) sa nalejú do litra vriacej vody. Miska jedla na oheň a variť na miernom ohni po dobu 10 minút. V ďalšom uskutočnení zelené naliali do termosky vriacu vodu. tunie je potrebné žiadne ďalšie varenie.

Tráva sa odoberá 6 až 8 hodín a potom sa preoseje cez sito. Vo výslednom vývare pridajte 600 gramov cukru a priveďte do varu.

Ako zachrániť si rakytníkový sirup na zimu

Sirupy z ovocia a zelenín rakytníka rakytníka, ktoré boli zozbierané vyššie opísanými metódami, môžu byť dlhodobo skladované v chladničke. Na predĺženie trvanlivosti na šesť mesiacov sa horúca naleje do sterilizovaných pohárov alebo fliaš. Na vrchu nádoby sa otáčajú kryty, ktoré sú tiež sterilizované vriacou vodou alebo parou.

Ak sa plánuje použiť ovocný sirup na prípravu koktailov, zmrazí sa. Pre túto hmotu je naliata do nádob na výrobu ľadu a poslaná do chladu, hlboko do mrazničky. Po jednom dni sa kocky vyberú z foriem a vložia do plastových nádob.