Quince kompót pre zimu - zachovanie bez sterilizácie

Čerstvé kdoule, pekné, tuhé a majú koláčovú chuť. Ale v spracovanej konzervovanej forme je to voňavé a chutné ovocie. Preto sa vždy snažím uzavrieť klenbu kompasu na zimu.

Zloženie: kdoule, voda, cukor Čas do záložiek: Jeseň

Moji príbuzní sa domnievajú, že je to najkrajší recept na zber a každý rok sa snažím, aby sa takto konzervované kdoule kompót. Krok za krokom recept s fotografiou sa tu šíri pre každého, kto ho chce používať.

Ako vyrobiť kvintové kompóty na zimu

\ t

Pri zbere vyberiem zrelé plody - 1 kg na trojlitrovú nádobu. Veľmi opatrne. Na koži kdoule sa nachádza chlpatá hrubá vrstva, ktorú treba odstrániť. Neodstraňujem samotnú šupku - obsahuje úžasne príjemnú arómu. Bez toho, aby ste sa dotkli jadra semenami, rozrežte ovocie na malé kúsky kúskov.

Varím dva litre vody. Pridajte 350 gramov granulovaného cukru. Cukor sa mieša, aby sa nespálil. Spread nakrájané kdoule v sirupe. Potom ju musíte nechať variť. Už v tejto chvíli sa v kuchyni začína šíriť nádherná aróma.

Takže ovocný sirup I varím 5 minút. Ak sú kúsky veľké a kdoule nie je obzvlášť zrelé, môžete variť o niečo dlhšie.

Quince compote je sladký. Preto, ak ste milovník kyslých nápojov, potom pridajte plátok citróna. Nepridávam.

Potom vezmem sterilizovanú plechovku. Posúvam kúsky kdoule,nalejte sirup. Valcovanie s použitím vareného krytu. Otáčanie nad lahodným súmom, zabalené až do ďalšieho dňa.

Toto je najjednoduchší, najchutnejší recept na kdoule kompótu, ktorý zvyčajne používam. Po vybratí chladenej nádoby z deky ju pošlem do pivnice. A v chlade, príjemnej chuti, s úžasnou vôňou domáceho nápoja, pomáha posilňovať imunitný systém mňa a mojich blízkych!