Pyré z karfiolu: základné metódy prípravy a prípravy na zimu

Karfiol je neuveriteľne užitočná vec. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok, ktoré sú nevyhnutné pre telo, dospelý aj dieťa. Okrem toho táto zelenina neobsahuje hrubé vlákno, takže od 5 - 6 mesiacov môže byť karfiol ošetrený na dieťa. V akej forme? Samozrejme, v rozstrapkaných. Dnes budeme hovoriť o tom, ako urobiť pyré z kaputového pyré a urobiť ho na zimu.

Zloženie: olej, soľ, karfiol Čas na záložku: Leto, Jeseň

Obsah

  • 1Výber a príprava karfiolu
  • 2Metódy varenia kapusty pre zemiakovú kašu
  • 3Klasický recept na výrobu karfiolového pyré
  • 4Ako diverzifikovať zemiakovú kašu
  • 5Pyré z karfiolu pre dojčatá
  • 6Príprava zemiakovej kaše na zimu

Výber a príprava karfiolu

\ t

Zemiaková kaša sa môže vyrábať z čerstvej kapusty a mrazenej. Prioritou je nepochybne prvý variant. Táto otázka sa vôbec nehovorí, ak je jedlo pripravené pre dieťa.

Zvážte pravidlá výberu hlavy karfiolu:

  • klas by mal byť pevný a pružný;
  • kvetenstvo by malo byť čo najbližšie k sebe a malo svetlo béžovú farbu;
  • hmota zelených listov by mala tesne priliehať okolo hlavy;
  • akékoľvek zatemnenie a poškodenienie sú povolené.

Spočiatku sa hlava roztriedi do veľkých kvetenstiev a premyje pod tečúcou vodou.

Ak sú zemiakové kaše pripravené pre dojčatá, potom musia byť hlavné výhonky dodatočne namočené v slanom náleve. K tomu, v litri vody zriedi 2 polievkové lyžice mora alebo soli. Po rozpustení kryštálov sa kapusta zníži na pol hodiny do kvapaliny. Táto manipulácia vám umožní zbaviť sa malého hmyzu, ktorý si mohol vybrať zeleninu.

Po namočení sa veľké výhonky opláchnu a rozložia na malé kvetenstvo. Je čas začať spracovávať zeleninu.

Metódy varenia kapusty pre zemiakovú kašu

Varte karfiolu do mäkkosti niekoľkými spôsobmi. Pozrime sa podrobne na každú z nich:

  • Na sporáku. Spracované kvetenstvo leží vo vriacej vode a varí sa 15 - 20 minút na strednom ohni. Je lepšie držať veko tesne uzavreté, aby sa vo vode rozpustné vitamíny neodparovali.
  • V multicooker. Karfiol môže byť varený v režime kalenia pridaním malého množstva vody do misky. V tomto prípade je doba spracovania kapusty 15 minút. Veko multicooker musí byť zatvorené. Ďalšou možnosťou je použitie funkcie „Naparovanie“ a variť zeleninu v špeciálnej miske po dobu 20 minút po varení kvapaliny.

  • V dvojitom kotle. Ak dávate prednosť dvojitému kotlu, je potrebné variť kvety karfiolu 20 minút.
  • V mikrovlnnej rúre. Kvetenstvo sa umiestni do vhodnej nádobyna použitie v mikrovlnných rúrach a pridanie vody. Na 1 kg karfiolu bude potrebovať 100 gramov tekutiny. Vrchný pohár voľne prikryte vekom alebo plastovým vreckom. Zelenina pripravte pri maximálnom výkone 5 minút. Po stanovenom čase skontrolujte pripravenosť kapusty. Môžete to urobiť pomocou kuchynského noža alebo vidlice. Ak nástroje nepreniknú dobre, varenie pokračuje v rovnakom režime počas ďalších 3 minút.
  • V rúre. Kapusta sa umiestni do malej panvice a takmer úplne sa naplní vodou. Pripravte si kvetenstvo v rúre na 25 minút. Teplota ohrevu by mala byť 180 - 200 stupňov.

Klasický recept na výrobu karfiolového pyré

  • kapusta - 1 hlava, s celkovou hmotnosťou približne 1 kilogram;
  • maslo - 50 gramov;
  • odvar vody alebo kapusty - 200 mililitrov;
  • soľ - 1 lyžička.

Pripravená kapusta sa tepelne spracuje na mäkkosť s použitím akejkoľvek metódy uvedenej vyššie. Polovicu zmäkčených kúskov dajte do misky mixéra, pridajte 100 mililitrov vody a všetko dajte dohromady tak, aby sa dosiahla jednotná konzistencia. Potom pridajte druhé časti produktov, soľ a olej. Postup sa opakuje. Karfiolové pyré sa môžu koreniť čerstvo mletým korením podľa chuti.

Kanál „Video. Recepty. Kuchárstvo “predstavuje pre vašu pozornosť recept na výrobu karfiolového pyré a cukety

Ako diverzifikovať zemiakovú kašu

Na základe kapusty môžete pridať zemiakovú kašu z inýchzelenina. Je to dobre s karfiolom: mrkva, cibuľa, brokolica, tekvica, cuketa, cesnak a zemiaky. Tiež v zemiakovej kaši, môžete pridať kuracie žĺtok a kyslú smotanu.

Sledujte video z kanálu „Video“. Recepty. Kuchárstvo “, v ktorom sa podrobne uvádza príprava mrkvy, kapusty a zemiakov

Karfiolové pyré pre dojčatá

Charaktery výroby zemiakovej kaše pre dojčatá sú tieto:

  • kapusta sa dôkladne umyje a nasiakne vo fyziologickom roztoku;
  • kapusta varená v čistej, najlepšie balenej vode pre dojčenskú výživu;
  • do misky nie je potrebné pridávať žiadne korenie;
  • konzistencia zemiakovej kaše pre dojčatá by mala byť rovnaká ako kefír;
  • pyré možno riediť čistou vodou, kapustovým vývarom alebo materským mliekom;
  • olej sa používa olivový, priama extrakcia.

Príprava zemiakovej kaše na zimu

\ t

Karfiolové pyré sa v zime neskrúcajú pod vekom, pretože žiadne domáce konzervovanie sa neodporúča deťom do 3 rokov.

Východisko je zmrazenie. Zemiaková kaša bez prísad zabalených v malých nádobách alebo plastových pohárikoch a poslaná do mrazničky. Mrazený karfiolový pyré skladujeme približne 10 mesiacov. Najdôležitejšie je sledovať teplotný režim chladiacej komory na úrovni -16 ... -18 ºС.