Púpava šťava - ako variť a ušetriť na zimu

Existuje veľa receptov na výrobu púpavovej šťavy a každý recept je dobrý.Ale rôzne choroby vyžadujú určitý druh šťavy, preto zvážime základné recepty na prípravu púpavovej šťavy a jej skladovacie vlastnosti.

Zloženie: púpava, cukor, alkohol Čas na záložku: Jar, Leto, Jeseň

Obsah

  • 1Šťavaz kvetov púpavy
  • 2Šťava zo stoniek a listov púpavy

Šťava z kvetov púpavy

Ak chcete pripraviť akýkoľvek typ púpavy šťavy, mali by ste si vybrať rastliny ďaleko od ciest.A nie je to o prachu, je ľahké ho zmyť.Faktom je, že rastliny sa hromadia v sebe škodlivé látky, ktoré lietajú z výfukových rúrok automobilov, a namiesto liečby riskujete zhoršenie choroby.

Ťažkosti s výrobou šťavy z púpavových kvetov je zber kvetov a zabránenie ich curlingu.Niektorým liečiteľom sa odporúča, aby si okamžite vybrali sklenenú nádobu, cukor a drevenú guľatú tyč s púpavým poľom na púpavom poli.

Čerstvo odobraté kvety púpavy sa okamžite vložia do pohára, posypú cukrom a okamžite sa nalepia paličkou.A tak vrstvu po vrstve, kým banka je naplnený na vrchol s kvetmi.

Zatvorte nádobu plastovým uzáverom a choďte domov.Dajte pohár púpavy na chladnom, tmavom mieste po dobu 3-4 dní.Počas tejto doby uvidíte, ako banka postupnevzniká tmavo hnedá šťava, takže ju potrebujeme.Vyprázdnite šťavu a dobre stláčajte kvety.

Nie je možné variť túto šťavu a šťavu z púpavových kvetov je možné uchovávať len v zime v mrazničke.Nalejte šťavu do ľadových foriem a vaša šťava zostane tak dlho, ako budete potrebovať.

Je lepšie skladovať púpavový med.Varenie nie je ťažké, ale oveľa lepšie sa skladuje.

Šťava zo stoniek a listov púpavy

Spolu s stonkou, kvetom a listami (okrem koreňa) odrežte celú púpavu.

Voda sa zriedi soľou v hlbokej nádrži.Na 1 liter vody by mali mať 2 polievkové lyžice.lyžice soli so šmýkačkou (môžete variť, alebo more).Namočte bylinky na 1 hodinu do slanej vody, aby ste odstránili horkosť z listov.

Potom vložte zeleninu do cedníka a dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou.Zeleninu zalejte vriacou vodou a na tomto základe je príprava púpavových listov kompletná.Môžete pokračovať priamo k príprave šťavy.Twist všetky časti rastliny cez mlynček na mäso a stlačiť zelené "gruel" cez gázu.

Šťava z púpavy je pripravená.Ak chcete zachovať šťavu z púpavy listy na zimu, môžete tiež zmraziť, alebo použiť alkohol ako konzervačný prostriedok.

Za 1 liter šťavy z púpavových listov berieme 150 gr.alkoholu alebo 300 gramov.vodka.

Zrieďte šťavu alkoholom, nalejte ju do sterilnej fľaše a zalejte korok.Vyberte si ukladať šťavu chladné, tmavé miesto, kde to môže byť uložený asi 4-5 mesiacov.Ak sa šťava začne blúdiť, nie je v nej ničhrozné, to nebude mať vplyv na jeho liečivé vlastnosti v žiadnom prípade a môžete použiť púpava šťava až do nového zberu.

Takáto jednoduchá rastlina ako púpava má hmotnosť užitočných vlastností a tiež mnoho receptov na jej prípravu na zimu.

Ako vyrobiť zdravú púpavovú šťavu, pozri video: