Púpava rastlín: koreň, kvety a listy. Užitočné a liečivé vlastnosti.

Púpava listy a kvetenstvo sú bohaté na vitamíny C, B2, PP, rovnako ako bielkoviny, železo, vápnik, mangán a fosfor.

Zloženie: púpava Čas do záložky: Pružina

Púpava listy a kvetenstvo sú bohaté na vitamíny C, B2, PP, rovnako ako bielkoviny, železo, vápnik, mangán a fosfor. Oni sú jedení zlepšiť chuť k jedlu, stimulovať tráviaci systém, ako choleretic, preháňadlo a antihelminthic.

Foto. Púpava, pripravená lietať s vetrom.

Spôsob „prípravy“ mladých púpavkových výhonkov je veľmi jednoduchý: pol hodiny ich nalejte studenou slanou vodou, potom ich odstráňte, keď je tekutina vypustená, môžete ich použiť na výrobu šalátov alebo ich použiť ako nezávislé jedlo (pridanie vašich obľúbených korenín).

Foto. Púpava kvety.

Korene rastliny sa používajú na liečbu oka, urolitiázy, žalúdočných ochorení, ako aj zápchy, hemoroidov a kašľa. Je potrebné vykopať korene na jeseň, a zbierať kvety v najhorúcejšie deň dňa (poludnie), listy majú najväčšiu hodnotu na jar a začiatkom leta (keď sú mladí).

Foto. Púpava korene.

„ Čo možno urobiť z púpavy na zimu? - pýtate sa. A ako ju pripraviť na zimu? Ukazuje sa, že spôsoby, ako urobiť polotovary sú veľmi rôznorodé. Púpavy môžu uhorka, aby sa z nich, použite suché listyfajčenie namiesto tabaku (na lekárske účely) a dokonca aj výrobu nezvyčajnej kávy z koreňov rastliny, ktorá sa praží špeciálnym spôsobom.