Púpava listy na šalát alebo ako pripraviť púpavy na zimu - solené púpavy.

Na jar, pripraviť púpava list šalát - to asi nie je prekvapujúce pre niekoho dnes. Koniec koncov, púpava rastlín na jar veľkoryso zdieľa s nami vitamíny, že všetci chýba toľko po dlhej zime.

Zloženie: voda, púpava, soľ Čas záložiek: Pružina

Ako však urobiť púpavy na zimu, ako to urobiť tak, aby sa v zime zdieľala s nami o svoje užitočné vlastnosti? Púpava listy, vitamín-bohatý doplnok na zimné šaláty alebo polievky, je veľmi ľahké pripraviť. Ideálny čas, aby sa slané púpavy je skoro na jar.

Výška zberanej rastliny by mala byť približne 3 - 5 cm Na prípravu púpav podľa tohto receptu je potrebné rezať rastlinu tesne pod začiatkom rastu listov spolu s púčikom budúcej kvetiny.

Na začiatku, dôkladne umyjeme rastliny umytými vývodmi pod tečúcou vodou zo zeme a potom ich nalejeme studenou slanou vodou po dobu 1-2 hodín. Tento postup zmierni prípravu púpav z nadmernej horkosti. Po uplynutí uvedeného času vodu vypustite. Položte listy púpavy do čistých pohárov a nalejte solený roztok. Na to potrebujeme 100 gramov. soľ na 900 ml. voda.

Zatvorte nádobu s plastovými krytmi.

Sochory by sa mali skladovať na tmavom chladnom mieste - v suteréne alebo v pivnici. V zime sa dá použiť ako slaný alebo fermentovaný doplnok k akýmkoľvek zimným šalátom, polievkam a dokonca aj mäsu alebo zeleninepokrmy.

Takýto veľmi jednoduchý recept na prípravu púpavy na zimu.