Púpava koreň: liečivé vlastnosti, použitie a kontraindikácie v tradičnej medicíne, príprava na zimu. Káva a čaj z koreňov púpavy.

Ľudia sa dozvedeli o koreňoch púpavy a jej liečivých vlastnostiach po veľmi, veľmi dlhú dobu. Ale v tradičnej medicíne, ako v zásade, a väčšina rastlín, púpava koreň má nielen liečivé vlastnosti, ale aj rad kontraindikácií. Avšak prvé veci ako prvé.

Zloženie: púpava Čas do záložky: Pružina, jeseň

Aby sa čo najviac zachovali liečivé vlastnosti, je potrebné vykopať korene púpavy skoro na jar, keď sa začnú objavovať listy rastliny, pretože v tomto okamihu sa koncentruje obrovské množstvo živín a tým aj liečivých vlastností. Keď rastlina kvitne, všetka sila z koreňa prechádza do hornej časti púpavy. Ďalším priaznivým obdobím zberu úrody na zimu je neskorá jeseň po nástupe prvýchmrazov . Listy začínajú odumierať, šťava do nich neprúdi a všetky živiny prechádzajú do koreňa, keď sa rastlina pripravuje na zimu.

Foto. Púpava koreň.

Korene dôkladne umyť a vysušiť v ponore. Potom nakrájame na malé kúsky a pošleme do rúry, zahriaty na 50-60 stupňov, až kým korene nie sú suché a nestanú sa krehkými.

Fotografia. Sušený koreň púpavy

\ t

Mleté kúsky mleté ​​v mlynčeku na kávu alebo v mažiari. Kto má rád viac. V tejto forme môže byť suchý koreň púpavy použitý na prípravu chutných, zdravých a nezvyčajných nápojov.

Foto.Mletý koreň púpavy.

Jedným z hlavných spôsobov použitia koreňov púpavy v tradičnej medicíne je príprava infúzie. Pomáha pri nasledujúcich ochoreniach: ekzém, anémia, bolesti brucha, pohlavne prenosné choroby, zápcha, hemoroidy, kožné ochorenia, alergické vyrážky, ochorenia žlčníka, pľúcne ochorenia atď. Tento zoznam môže pokračovať. Úžasná infúzia koreňov púpavy tiež pomáha zlepšovať metabolizmus a zmierňovať stav pacientov so sklerózou a aterosklerózou.

Foto. Infúzia koreňov púpavy.

Napriek obrovským výhodám existuje kategória osôb, u ktorých je infúzia púpaviek kontraindikovaná. Sú to ľudia s nasledujúcimi chorobami: vred, gastritída, obštrukcia žlčových ciest. Okrem toho sa každému odporúča dodržiavať predpísanú dávku infúzie, v prípade nadmerného používania sa môže vyskytnúť výskyt takýchto nepríjemných príznakov, ako je vracanie a hnačka.

Obsah

  • 1Púpava koreňový čaj
  • 2Káva z koreňov púpavy

Čaj z koreňa púpavy

Foto. Čaj z koreňa púpavy.

Púpava má stimulujúci účinok na gastrointestinálny trakt, znižuje krvný tlak a „zlý“ cholesterol.

Na prípravu čaju z koreňapúpavymusíte naliať 1 polievkovú lyžicu. prášok 200 ml. vriacej vody, nechajte stáť 1 hodinu v tmavom prostredí. Použitie vo vnútri na tretine pohára, trikrát denne po dobu 30 dníminút pred jedlom. Kurz by nemal presiahnuť 7 dní.

Tento čaj je indikovaný aj pre ľudí so slabou chuťou, pretože nápoj stimuluje tvorbu žlče, slín a žalúdočnej šťavy.

Káva z koreňov púpavy

\ t

Foto. Púpava káva.

Ďalšou liekovou infúziou z koreňov púpavy je tzv. Púpava . Dokonale tóny a osviežuje, obohacuje telo vitamínom C, pričom neobsahuje škodlivý kofeín.

Na výrobupúpavejkávy sa musia korene pečiť v rúre, ako je opísané vyššie, ale o niečo dlhšie - kým nezhnednú. Potom môžete variť namiesto vašej obvyklej kávy, ak chcete, môžete pridať škoricu.

Prášok mletého koreňa skladujte na suchom mieste v tesne uzavretej nádobe, aby sa zabránilo vniknutiu vlhkosti. Použite podľa potreby.

Teraz viete, ako schnúť a variť púpava koreň, ale okrem toho sa z neho pripravujú a tinktúry na alkohol, a od listy a kvety robiť uzdravenie prípravy na zimu.