Pumpkin jam na zimu - ako variť tekvicový džem doma je jednoduché.

Dýňová marmeláda môže byť bezpečne pripísaná tým, ktoré sa nazývajú: najkrajšie - krásne, chutné a zdravé. Nie každá gazdinka môže variť tekvicový džem, pretože tekvica je zelenina. A v našej krajine, v poslednej dobe, bobule a ovocie sú spojené predovšetkým s takými sladkými prípravkami.

Zloženie: cukor, tekvica

Ako variť tekvicový džem doma.

Najlepšie zo všetkých, sladké, cukor odrody sú vhodné pre varenie, navyše pre tento recept, je potrebné vziať mierne nezrelé tekvice.

Pre domáce varenie, potrebujeme:

- 2 kg tekvicovej buničiny,

- 3 kg cukru,

- 2 poháre vody.

Na varenie marmelády sa dužina rozreže na približne rovnaké kocky (cm na cm), blanšíruje sa vo vriacej vode (stačí 3 až 4 minúty), rýchlo sa preleje do nádoby s veľmi studenou vodou a potom sa vyberie.

Z polovice predpísaného množstva cukru a vody pripravíme sirup, nalejeme s ním tekvicovú úrodu, po bode varu niekoľko minút varíme. Ochladí sa, pridá sa ďalších 1,5 kg cukru, opäť sa varí a nechá sa cez noc. Po tretíkrát varte a ihneď položte na pripravený kontajner.

Twist.

Takýto tekvicový džem varený doma si vychutnajú nielen dospelí, ale aj deti, ktoré nemajú radi chutnú a zdravú „jesennú kráľovnú“ - tekvicu.