Prírodné konzervované broskyňové polovice bez cukru - recept na vynikajúce domáce prípravky na zimu.

Podľa tohto receptu si dokonca aj nováčik môže zachovať konzervované broskyne bez cukru na zimu. Je to totiž ovocie, ktoré je samo o sebe chutné a nepotrebuje žiadne doplnky. Takýto chutný a zdravý prípravok môže byť navinutý na zimu priamo v krajine, bez toho, aby ste mali k dispozícii cukor.

Zloženie: Broskyne

Povedzme vám krok za krokom, ako sa zachovávajú polovice broskýň.

Ovocie treba triediť podľa niektorých kritérií:

- stupeň zrelosti (tak, že počas roll-upu nevyšlo, že niektoré broskyne v nádobe boli celé a niektoré boli strávené a zmäkčené);

- farba (plody približne rovnakej farby vyzerajú krajšie v nádobe).

Plody broskýň triedené podľa týchto kritérií by sa mali umyť, ošúpať z chvostov, rozrezať broskyňu na polovicu do drážky a odstrániť kosti z ovocia.

Výsledné polovice broskýň by sa mali vložiť do sterilných nádob a naliať vriacu vodu na vrchol.

Banky sú umiestnené na panvici s ohrievanou vodou (55 - 60 stupňov), ktorej dno je lemované bavlneným uterákom (takže banky by sa pri varení nelepili na dno panvy a praskli). Sterilizácia domácich úloh je nevyhnutná na stredných ohrievačoch 0,5 litra - 9 minút, 1 liter - 10 min.

Po sterilizácii sa otočíme (položíme na kryty) a rýchlo zabalíme naše prípravky do domácnosti (v každej starej perine), až kým úplne nevychladnú.

V zime otvárame našu ochranu a môžete ju jednoducho jesť, môžeterobiť rôzne kastrólky a koláče, želé a želé. Dokonca aj diabetici si ho môžu vychutnať s takými konzervovanými broskyňami (koniec koncov je to cukor).