Prírodná melónová marmeláda - ako urobiť marmeládu doma je sladká a chutná.

Voňavá a chutná melónová marmeláda vyrobená zo zrelých, voňavých plodov určite poteší deti aj dospelých sladkých zubov.Ale nie každý vie, z čoho je marmeláda vyrobená a ako ju správne variť vlastnými rukami.Tu je náš recept vhodný, kde je popísaná technológia jeho prípravy.Domáca marmeláda z melónu môže byť pripravená tak, aby mala prirodzenú chuť pôvodného výrobku, alebo môže byť ochutená korením.

Zloženie: vanilín, melón, škorica, cukor
]

Ako urobiť melón marmeládu doma.

Vyberte zrelé žlté melóny a brúste ich do ľubovoľného tvaru s plátkami.

Z plátkov najprv odstráňte kožu a potom mäso jemne rozsekajte.

Nakrájajte jeden kilogram melónu do panvice a prikryte vodou tak, aby bol v jednej rovine s kúskami melónu.

Melon sa varí, až kým nie je mäkký, z neho odčerpá vodu a odloží sa.

Po ochladení sa pretrepte cez kuchynské sito - malo by to urobiť hladkú rmut.

Vo vypustenej vode odmerajte 1 kg cukru a pripravte si z nich sirup.

Zmiešajte pyré so sirupom a dvakrát varte.

Nakoniec, ak je to žiaduce, môžeme pridať trochu korenia: vanilín alebo niekoľko kvapiek mäty alebo rumu.Ak ste milovník škorice, potom môžete nahradiť vyššie uvedené korenie škoricou.

Zostáva iba prirodzenou melónovou domácou marmeládou z melónu, aby sa rozšírila do vhodných nádob s viečkami alebo krabicami a čakalaplné chladenie. Nádobu zatvorte, len ak je obrobok úplne vychladnutý. Ako vidíte, výroba marmelády je jednoduchá a užitočná.