Prírodná marhuľová marmeláda doma - jednoduchý recept na zber v zime.

Každý z nás bol zvyknutý na nákup sladkostí v obchode a mnohí si ani neuvedomili, že prírodnú marmeládu by sme mohli pripraviť sami. A nielen variť, ale aj pripraviť na zimu. Jednoduchý recept na výrobu marhuľovej marmelády by som chcel ponúknuť všetkým milovníkom dezertov.

Zloženie: marhule, cukor

Ako a z čoho sa robí marhuľová marmeláda? Povedzme o všetkom jednoducho a krok za krokom.

Oddeľte marhule, ktoré nie sú prezreté zo semien a varte vo vode, za každý kilogram - 1 šálku vody. Starostlivo zabezpečte, aby sa marhule nerozpadli, mali by len zjemniť.

Potom ovocie rozomlieť cez sito.

Pridajte cukor do marhuľového pyré, 600 g na libru marhule.

Vyberte si hrubé jedlá a pokračujte v varení. Musíte variť marmeládu, kým nezaostane. Nezabudnite sa zamiešať.

Varenú marmeládu dajte do formy alebo misky navlhčenej vo vode a nechajte ich v prúde vyschnúť.

Ako vidíte, domáca marmeláda je celkom jednoduchá. Recept je veľmi jednoduchý a samotná marmeláda je sladká, chutná a má krásnu oranžovú farbu. V zime, po servírovaní takejto pochúťky na čaj, môžete príjemne prekvapiť hostí kulinárskym talentom.