Príprava húb na solenie: ako správne vyčistiť a umyť huby pred solením.

Od staroveku v Rusku solili huby na zimu. Slané huby boli pripravené prvý a druhý chod. Pridali slnečnicový olej, rozdrobenú cibuľu a použili ako nezávislé občerstvenie, ako aj ako náplň pre rôzne výrobky z múky.

S cieľom udržať solené huby dlhšie a nie plesnivé je nevyhnutné prísne dodržiavať technológiu ich prípravy na solenie:

  • treba poznamenať, že absolútne všetky jedlé huby možno soliť;
  • na solenie majú len silné a nie prezreté huby;
  • nepoužívajte huby červí dier;
  • pred solením musia byť huby triedené podľa typu a veľkosti;
  • všetky huby sú predrezané a očistené nohy, a šupka je odstránená z čiapok oleja a syroezhek.

Pozri video: Ako predčistiť huby (Maslata, poľský, chelish, aspen, biely)

Niektoré huby obsahujú látky, ktoré rýchlo prichádzajú do styku so vzduchom a huby stmavnú. Na zachovanie pôvodnej farby sa huby ihneď umiestnia do roztoku pripraveného z 10 g soli a 2 g kyseliny citrónovej zmiešanej v 1 1 vody bezprostredne po čistení.

  • Huby sa ukladajú do cedníka a dôkladne sa umyjú pod tečúcou vodou. Ak nie je k dispozícii tečúca voda, potom môžete opláchnuť ponorením cedníka s hubami do misky s čistou vodou a vždy ho meniť.
  • Nenechávajte huby vo vode po dlhú dobu, pretože čiapky absorbujú, čo môže pokaziť chuť hotového pokrmu.
  • ZostávajúcePo umytí sa odstránia listy, ihly a iné nečistoty a poškodené časti húb sa odrežú.
  • Malé huby sú celé solené a veľké sú narezané na kúsky pred solením.

Takto pripravené huby možno soliť ktorýmkoľvek z týchto spôsobov: horúcim, suchým alebo studeným, z ktorých každý sa vyznačuje výhodami aj nevýhodami. Pri začatí morenia húb jedným alebo druhým spôsobom by ich každá hostiteľka mala brať do úvahy.

Pozri tiež: Osolené huby na zimu - ako osoliť huby doma.