Pôvodný džem citrónov - ako variť citrónovú marmeládu na zimu je vynikajúci - jednoduchý recept.

Príprava citrónovej marmelády doma nie je vôbec rýchla a trochu nepríjemná. Pripravte vo veľkých množstvách takúto pochúťku, pravdepodobne tam, kde rastú citrusové rastliny. A pre obyvateľov iných krajín je výroba džemu z citrónov skôr príležitosťou na rozšírenie sortimentu nezvyčajných domácich príprav na zimu.

Zloženie: citrón, cukor

Ako urobiť chutnú a zdravú citrónovú marmeládu na zimu.

Pre 1 kg citrónov už zbavených kože sa odoberie 1,5 kg cukru a 450 g vody.

Lúpané celé citróny sa vložia do vriacej vody. Nechajte ich tam 15 minút.

Ďalej dramaticky meníme teplotný režim. Citróny sa posielajú do najchladnejšej vody. Ochladí sa tam.

Medzičasom sa zaoberáme sirupom. Voda a cukor - variť. Všetko je ako obvykle - nič nové.

Citróny sa ochladzujú, pokračujú na rezanie. Ostré nože rozdeliť na plátky, kosti off. Ak ste príliš leniví, kosti budú mať horkosť už pripraveného džemu.

Sklopte smaltovaný kontajner. Nalejte polovicu horúceho sirupu. Nechajte stáť 10-12 hodín. Pridajte zvyšok a varte.

Vyvaríme sa varu po dobu 10-12 hodín. Urobte toto varenie 3 krát. Oheň pri varení je najslabší.

Nádoby s náplňou sa navinú.

Chutná citrónová marmeláda je škoda jesť s lyžičkami. Nech je to slávnostná alebo lekárska možnosť. Kvapalná časť polotovaru je nádherná impregnácia pre koláče a koláče, prísada do palaciniek alebo zmrzlina.