Plum - prospešné vlastnosti a kontraindikácie: popis, vitamíny a kalórie slivky.

Slivka - ovocný strom patriaci do čeľade ružovej, podčeleďovej slivky alebo mandlí. Ovocie stromu je slivka, ktorá môže byť malá, stredná alebo veľmi veľká, farba zrelého ovocia je modrá, tmavo fialová alebo takmer čierna (závisí od typu stromu).

Zloženie: slivky

Obsah

  • 1Zloženie a kalorický obsah
  • 2Užitočné vlastnosti sliviek (ako aj sliviek)
  • 3Ako používať?
  • 4Kontraindikácie alebo kto by nemal jesť slivky?

Zloženie a kalorický obsah

\ t

Čerstvé slivky obsahujú 42 kcal na 100 gramov výrobku. Ako súčasť ovocia môžete nájsť: užitočné cukry, pektín, organické kyseliny, ako aj vitamíny (A, C, P, skupina B, atď.) A stopové prvky (draslík, horčík, fosfor, železo, vápnik, bór a mnoho ďalších). Kosti zrelých sliviek sú cenným kozmetickým výrobkom, vďaka unikátnemu zloženiu oleja a sušená slivka má najširšiu distribúciu vo svetovom varení ako užitočný a cenovo dostupný produkt s názvom sušené slivky.

Užitočné vlastnosti sliviek (ako aj sliviek)

- slivka má priaznivý vplyv na črevnú motilitu, preto sa všetkým ľuďom, ktorí trpia zápchou, lekári v prvom rade odporúčajú používať slivky;

- pravidelná konzumácia sliviek má pozitívny vplyv na kvalitatívne zloženie krvi, sekrečnú funkciu pankreasu;

-slivky pomáhajú odstraňovať toxíny a čistiť črevá starých "zásob";

- zrelé ovocie rastliny má mäkké diuretické vlastnosti, pomáha bojovať proti opuchu a prebytku soli v tele;

- nízkokalorické čerstvé ovocie + veľké množstvo liečivých vlastností robí z slivky cenný potravinový potravinový výrobok;

- použitie slivky je indikované pri takých chorobách a stavoch, ako je hypertenzia, ateroskleróza, cholecystitída, horúčka, nechutenstvo, ako aj pri ochoreniach obličiek, kardiovaskulárnych a močových systémov v tele.

Ovocné plody slivky majú pozoruhodnú vlastnosť: ak ich pozbierate mierne nezrelé a kyslé, umiestnite ich na chladnom, vetranom mieste a „dosiahnu“ plnú zrelosť len o niekoľko dní.

Ako používať?

Na odstránenie zápchy musia slivky dlho variť, voda vytvorená počas procesu varenia, tj slivkový odvar, musíte piť počas dňa. Čerstvé slivky by sa mali konzumovať 2-4 krát denne, niekoľko kusov. Slivky sa odporúčajú nahradiť tradičné občerstvenie medzi hlavnými jedlami.

Kontraindikácie alebo kto nemôže jesť slivky?

Pri používaní sliviek pre ľudí náchylných na črevnú slabosť a hnačku je potrebná opatrnosť. Ľudia, ktorí sú obézni, by nemali konzumovať viac ako 10 kusov sliviek denne, pretože ide o vysokokalorický produkt. Ženy počas laktácie by tiež malizdržať sa jesť slivky, a to ako čerstvé a sušené, aby sa zabránilo výskytu zažívacích porúch u dieťaťa.