Plum plum confiture - jednoduchý recept na zimu

Jam-confiture zo slivky, v mojom prípade - zo žltej čerešňovej slivky, jednej z čarovných pochúťok pre sladké zuby v chladnom období. Táto príprava zvýši vašu náladu, dodá silu, poteší a zhromaždí pri stole celú rodinu.

Zložky: čerešňová slivka, voda, cukor, cukor

V zime mnoho hostesiek používa túto hustú sušenku slivkovej čerešňovej slivky, ktorá sa používa pri pečení lahodných koláčov, koláčov vyrobených z kvasníc, piesočnatého a lístkového cesta. Ako urobiť takúto prípravu na zimu, poviem môj jednoduchý recept s postupnými fotografiami.

Počnúc prípravou obrobku potrebujeme diely:

  • čerešňová slivka žltá - 2 kg;
  • voda - 100 g;
  • cukor - 1,5-2 kg (podľa chuti);
  • confiturki - 1 balenie (určené na 2 litre džemu).

Ako vyrobiť z švestky slivky

.

Je dobré triediť čerešňovú slivku, aby ste sa zbavili pokazených bobúľ, ak existujú. Umyte pod tečúcou vodou. Nalejte naše žlté slivky do vhodnej nádoby a pridajte vodu. Pri neustálom miešaní poslať do ohňa až do varu. To je nevyhnutné pre rovnomerné blanšírovanie bobúľ.

Mäkké bobule rozotrite cez sito tak, aby kosti v ňom zostali.

Buničina sa naleje do vhodnej nádoby, prikryje sa cukrom a pošle sa do ohňa.

Slivkový cukor sa uvedie do varu a ponechá sa asi 3,5 až 4 hodiny.

Po úplnom zabavení je potrebné variť znovu a pridaťkonfityurku.

Confiture je želatínová zmes na báze jablčného pektínu. Obrobok varte maximálne 5 minút, aby sa zachovali všetky prospešné vlastnosti odtoku

Naplňte zaseknutý papier pripravenými pohármi a špeciálnym kľúčom ho naviňte.

Obracajte poháre a zabalte ich teplým uterákom. Nechajte vychladnúť úplne, potom poslať do chladného miesta pre skladovanie.

Žltá švestková kaša sa skladuje dlhú dobu, ale zvyčajne sa ponecháva na prvom mieste. Jeho textúra pripomína želé a chuť je bozk slnka, prináša späť spomienky na leto a dáva nielen sladkosť, ale aj teplo.