Pink tea rose petal sirup: ako urobiť voňavý ružový sirup doma

Jemná a voňavá ružová sirup sa široko používa v každej kuchyni. To môže byť impregnácia pre sušienky, príchuť pre zmrzlinu, koktaily, alebo základ pre výrobu turecký med, alebo domáce likéry. Existuje mnoho spôsobov použitia, ako aj recepty na prípravu sirupu z okvetných lístkov ruží.

Zloženie: okvetné lístky ruží, citrón, cukor Čas do záložky: Pružina, Leto, jeseň

Na prípravu sirupu sú potrebné čajové ruže s výraznou arómou. Ak neexistujú žiadne špeciálne čajové ruže, bude robiť rôzne kučeravé ruže, alebo šípky kvety. Hlavná vec je, že tieto by mali byť plne kvitnúce kvety, bez známok vädnutia.

Každý recept má svoj vlastný odhad nákladov, ale niekedy existujú problémy s vážením okvetných lístkov, ale nie je potrebné sa obávať. V priemere jedna ruža produkuje 5 gramov okvetných lístkov, a to je dôvod, prečo začať, aby sa vybralo množstvo zvyšných zložiek.

Nie je potrebné umývať ruže, dobre to robí dážď. Odrežte okvetné lístky ruží, odstráňte tyčinku a púčiky a vyberte si recept na ružový sirup sirupu, ktorý uprednostňujete.

Obsah

  • 1Ružový sirup s cukrom a citrónom
  • 2Hrubý sirup z ružových lístkov s kyselinou citrónovou

Ružový sirup s cukrom a citrónom

  • Okvetné lístky ruží 100 g (20 kvetov)
  • cukor 600 gr
  • voda 1 liter
  • citrón 1 ks

Preložte okvetné lístkyhlboké misy a vytlačiť šťavu z jedného citróna na ne. Môžete len znížiť citrón krúžky.

Varný cukor a vodný sirup. Do nádoby nalejeme 1 liter vody, pridáme 600 g cukru a dáme hrniec na oheň. Sirup sa varí niekoľko minút, aby sa cukor úplne rozpustil.

Naplňte okvetné lístky ruží horúcim sirupom, prikryte misku vekom a nechajte až do úplného vychladnutia sirupu.

Nalejte sirup s okvetnými lístkami do nádoby, prikryte vekom a na jeden deň zamrazte, aby sa naplnil.

Po jednom dni zatlačte okvetné lístky cez gázu alebo cedník, nalejte sirup do fľaše a zatvorte zátkou. Sirup môžete uskladniť na chladnom mieste až jeden rok.

Hrubý sirup z ružových lístkov s kyselinou citrónovou

\ t
  • okvetné lístky ruží 500g
  • kyselina citrónová 1 lyžička.
  • cukor 2 kg

Preložte okvetné lístky ruží do hrnca, pridajte kyselinu citrónovú a niekoľko lyžíc cukru. Správne s rukami, alebo s lyžičkou, stlačiť okvetné lístky tak, že nechajú šťavu a uvoľniť vôňu čo najviac.

Plátky naplňte jedným litrom vriacej vody, prikryte panvicu vekom a nechajte stáť 24 hodín pri izbovej teplote.

Vyvarte sirup z jedného litra vody a zvyšného cukru. Kým sirup je varu, stláčajte okvetné lístky ruží cez sito, a keď sirup vrie, pridajte vodu, do ktorej sa nakreslia okvetné lístky ruží. Sirup priveďte do varu a varte 20 minút pri veľmi nízkom teple.

Sterilizovaťplechoviek alebo fliaš a nalejte do nich sirup. S touto verziou receptu sa ukáže, že sirup je viac nasýtený a hrubý a môže sa skladovať aj pri izbovej teplote, ale samozrejme s utesneným vekom.

Recepty na výrobu sirupu z okvetných lístkov ruží sú početné a môžete si ľahko vymyslieť vlastné. Hlavnými zložkami sú okvetné lístky ruží, cukor a citrón.

Kyselina citrónová mierne riedi blízkosť ruže a uľahčuje chuť sirupu. Ich pomer môže byť zmenený, rovnako ako čas infúzie a varenia. Všetko je vo vašich rukách.

Jednou z možností je urobiť si ružový sirup, pozri video: