Pikantný predjedlo baklažánu na zimu - „Teschinov jazyk“: jednoduchý recept na zber.

Varenie tejto korenené predjedlo baklažánu, jednoduché a lacné jedlo, bude trvať nejakú dobu, ale v zime, bude úrodu skutočný nález na stole, a to ako vo všedné dni a na sviatky.

Zloženie: baklažány, paprika, petržlen, bobkový list, horké korenie ], rastlinný olej, soľ, ocot, cesnak

Pre 10 kg baklažánu, 0,5 kg sladkej papriky, 200 g čerstvej chilli papričky, 200 g cesnaku, pol litra rastlinného oleja, banda petržlenu, pohár soli (musíte vziať veľké), 10 bobkových listov, nové korenie hrášok.

Príprava polotovaru baklažánu na zimu.

Vypláchnite baklažány a po odstránení stoniek ich uvarte vo vopred nasolenej vode. Pri varení použite polovicu požadovanej soli. Pripravenosť na baklažán je určená ich mäkkosťou.

Strihajte ich a dajte ich do tlače.

Keď z nich tečie voda (približne to bude trvať 5 hodín), rezáme baklažány pozdĺžne (na dlhej strane) na kúsky. Počet dielov závisí od veľkosti zeleniny.

Na panvici s vyhrievaným rastlinným olejom rozložíme baklažány, vyprážame do červena. Hotové vyprážané baklažány dáme do veľkej panvice až do vychladnutia.

Teraz, ako urobiť pikantnú omáčku.

Na omáčku, ktorú potrebujete: papriky, feferóny a šupku cesnaku a skrútenie v mlynčeku na mäso. Nasaďte zvyšnú soľ apridá sa slnečnicový olej. Nezabudnite na ocot a korenie.

Všetky zložky dobre premiešajte.

Baklažán je kompaktne položený do pohárov a medzi vrstvy sa pridáva omáčka. Na vrchole plnej nádoby nalejte horúcu korenie omáčkou.

Banky naplnené pikantným baklažánom sa sterilizujú asi 15-20 minút. Po sterilizácii sa nádobky hermeticky utesnia, až kým chladenie zostane dole.

Pre prázdne plechovky sa hodia ako liter, tak pol litra.

Prípravok z baklažánu „Teschinov jazyk“ v korenenej omáčke je dobrým predjedlom, prílohou na mäso a je veľmi chutný so zemiakmi.